Propulsion genrepade på bästa sätt

Bäva månde Bold Eagle.
Det stora hemmahoppet Propulsion genrepade på tisdagen på ett bländande sätt inför Elitloppet.
- Han är fantastiskt fin, sa kusken Örjan Kihlström.

Franske travkejsaren Bold Eagle är favorit till segern i Elitloppet. Men där väntar en hemmahäst rustat för strid. Daniel Redén-tränade Propulsion gav en styrkedemonstration när han slipade formen i Meadow Roads lopp på Solvalla. Med skor och sulor på hovarna, och med ryckhuvan kvar på öronen, utklassade han motståndet från positionen utvändigt om ledaren på kilometertiden 1.09,9 över 1 640 meter med autostart.
- Han är en fantastisk häst som alla vet och han känns så fin han kan såhär med tolv dagar kvar till Elitloppet, sa Örjan Kihlström.
I fjol spurtade Propulsion in som tvåa i Elitloppet. I år är han det stora hemmahoppet. Och då kommer det inte sitta några skor på hovarna.
- Det klart att det är stor skillnad mot att gå barfota. Han kan vinna Elitloppet. Det är många bra hästar med så det blir inte lätt men det är roligt att ha en häst som kan vinna, sa Kihlström.
Även Daniel Redén var av förklarliga skäl nöjd med sin springare.
- Jag är jättenöjd med hästen. Han har fått gå utvändigt två gånger och det kanske inte är riktigt vad man önskar sig men nu fick han sträcka ut lite i alla fall.
- Nu får han går lite lugnt på fredag, sedan lite hårdare på söndag och så lättar vi upp honom på torsdag. Det känns bra.

Skapad: 2018-05-15