Volstead är klar för Elitloppet

För två år sedan blev han utslagen i försöket.
I år får han chans till revansch.
Volstead blev på måndagen klar för Elitloppet på Solvalla 27 maj.

Volstead imponerade stort när han för en dryg vecka sedan vann gulddivisionen på Örebrotravet med sin tränare Stefan ”Tarzan” Melander i sulkyn. På måndagen fick han en elitloppsinbjudan av Solvalla.
- Melander har sagt hela året att det är Volstead som är hans elitloppshäst i år, att han känns jättefin och har tagit ytterligare ett steg. Sedan presterade inte hästen i de första starterna i år, men så slängde Stefan på det helstängda huvudlaget i Örebro och bara körde och då bevisade Volstead vad Stefan hade sagt. Det var en femstjärnig prestation, sa Solvallas sportchef Anders Malmrot när banan kungjorde nyheten i en direktsändning på Facebook.
I fjol vann Volstead Sweden Cup under elitloppshelgen på nya löpningsrekordet 1.09,3, en tid som hade räckt till tredjeplatsen i Elitloppet dagen efter.
- Han har visat att han tål två tuffa heat och han är en elitloppshäst när han är i ordning, sa Malmrot.
Sjuårige Volstead har så här långt vunnit 21 av 62 lopp och tjänat 5,2 miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2018: Readly Express (Sverige), Uza Josselyn (Schweiz), Bold Eagle (Frankrike), Propulsion (Sverige), Maori Time (Australien), Ringostarr Treb (Italien), Pastore Bob (Sverige), Nadal Broline (Finland) och Volstead (Sverige).

Skapad: 2018-05-14