Lannem Silje tvåa i comebacken

6 april kom beskedet: Lannem Silje slutar tävla.
6 maj: Lannem Silje blir tvåa i lysande stil på V75.
Och nu väntar Elitkampen på Solvalla.
- Hon har fina minnen därifrån, sa tränaren Ola M. Skrugstad efter söndagens glädjebesked på Biri.

 

Kallblodsloppet, V75-5, var den största sportsliga godbiten när V75 avgjordes på Biri i Norge.
Lannem Siljes oväntade comeback var förstås i fokus, men ”Super-Silje” var inte favorit och själva loppet blev också en uppvisning av favoriten och startraketen Odd Herakles.
Även om Lannem Silje var riktigt vass från start var hon chanslös att ta sig förbi Odd Herakles. Det gick undan och första 500 klockades till 1.20,3 med Odd Herakles i ledningen med Lannem Silje i rygg. Så såg det också ut när hästarna passerade mållinjen.
- Det kändes bra hela vägen och jag hade mycket att köra med. Han höll undan mycket enkelt. På upploppet var det bara se till att Lannem Silje inte fick luckan, sa segerkusken Adrian Solberg Akselsen.
Odd Herakles såg ut att ha en hel del sparat på topptiden 1.20,5 över distansen 1609 meter - och Adrian Solberg Akselsen använde inte extraväxlarna.
- Det norska huvudlaget och rycktussarna sparar vi till Solvalla. Han är som att köra ett varmblod. Han är komplett.
Även Lannem Silje såg ut att ha massor sparat i mål i rygg på vinnaren på kilometertiden 1.20,7.
- Hon fick ett mycket fint lopp, jag är mycket nöjd att det fungerade. Det var bra, sa tränaren Ola M. Skrugstad.
Nu väntar Solvalla och Elitkampen för Lannem Silje, ett lopp hon vann 2015.
- Hon har inte mycket att välja på och hon har fina minnen därifrån, sa Ola M. Skrugstad.

I V75-1 gjorde favoriterna upp och det blev Noir Noir som var starkast över dryga tre kilometer när han plockade ner ledaren Royal Baby sista biten. Andre H. Stensen satt i segersulkyn
Andre H. Stensen vann även V75-4 sedan han kört resolut till ledningen i tidigt skede med Crackajack. Uni Lest avslutade mycket vasst över upploppet men Crackajack höll undan till andra raka årssegern.
- Det är en härlig fyraåring, det är en häst under utveckling, sa Andre H. Stensen.
Favoriten Remix blev svaret i V75-2 och den åttaårige Järvsöfaks-sonen imponerade över upploppet då han spurtade till segern tillsammans med Jomar Blekkan. Remix inledde långsamt och hamnade långt ner i fältet som femma i andraspår. Varvet kvar kunde han följa med i avancemang som andra häst i tredjespår och sedan avslutade han sylvasst långt ut i spåren genom slutsvängen och över upploppet.
Merles Simone gjorde inte favoritspelarna besvikna i V75-3 och tillsammans med Olav Mikkelborg var det sexåriga stoet överlägsen. Björn Goop tog tidigt hand om ledningen med Rose Garden som fick Merles Simone om sig. Genom slutsvängen slog favoriten klorna i ledaren och gick sedan undan till en mycket säker seger.
I V75-6 blev det också favoritseger då Creek’s Survivor dominerade loppet i spets tillsammans med Björn Garberg.
V75-omgången avslutades med söndagens enda överraskning då Per Oleg Midtfjeld fick fritt från rygg ledaren in på upploppet med 14-oddsaren Kamperhaugs Dina.

Skapad: 2018-05-06