Pastore Bob ledde Finlandia-Ajo runt om

Pastore Bob och Johan Untersteiner dominerade Finlandia-Ajo från start till mål – och ekipaget är därmed klart för Elitloppet.
- Pastore Bob har utvecklats oerhört i sin nya regi och kommer ha nytta av sin startsnabbhet i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Årets upplaga av Finlandia-Ajo blev en blågul triumf med blåvita inslag.
Förutom närmare 1,1 miljoner kronor i förstapris låg en rosa elitloppsbiljett i potten för de tio ekipagen på Vermo utanför Helsingfors.
Johan Untersteiner lyckades försvara innerspåret med Pastor Bob och ledde loppet från start till mål och det blev enkelt sedan Heavy Sound galopperet mitt på upploppet efter en stark långspurt.
Före detta Halmstadtränaren och travprofilen Kari Lähdekorpi, som numera bor hemma i Finland, äger Pastore Bob.
Kari Lähdekorpi & Co köpte hästen i höstas och flyttade honom till Johan Untersteiner. I Halmstad har hästen utvecklats och tagit klivet från bronsdivisionen och nu är han klar för start i Elitloppet.
- Han är en ”runner-up” och det är omöjligt att veta hur bra den här hästen kan bli, säger Anders Malmrot.
Tvåa bakom Pastore Bob blev Peace Of Mind (Alessandro Gocciadoro) och trea Billie de Montfort (Jorma Kontio). Uza Josselyn, som redan är klar för Elitloppet, spurtade fint till femtepriset i händerna på Erik Adielsson.
Segertiden på Pastore Bob blev 1.11,0 över distansen 1 609 meter autostart.
Finlandia-Ajo är ett av tre lopp som kvalificerar till Elitloppet. De övriga två är Algot Scotts Minne på Åbytravet 12 maj samt Prins Daniels lopp på Gävletravet 19 maj.

Skapad: 2018-05-05