Christel tämjde sin Tiger

Christel Berntsson är lärling i stallet hon delar med sambon Mikael Selin.
Tiger Marke har körts av andra kuskar det senaste året men i ett lärlingslopp på Solvalla fick frun i huset förtroendet igen och tog en kassaskåpssäker seger med den sexårige valacken från ledningen.
- Det var inte så svårt att vinna med den här! sa Christel efter favoritsegern på V86.

Mantorptränaren Mikael Selin hade en av de största spelfavoriterna i V86 på onsdagen i omgången Solvalla samkörde med Jägersro.
Tiger Marke är stor och lite av en grovjobbare som höjde sig ett helt snäpp i den senaste starten då han gick barfota för första gången.
Carl Johan Jepson körde sig till ledningen i den starten och Christel Berntsson följde samma exempel på Solvalla och Tiger Marke visade på nytt att den lite grova aktionen förfinas med barfotadans. Efter en liten tryckare mitt i loppet kunde Christel Berntsson lugna ner tempot en bit och var aldrig i förlustfara med hästen hon inte suttit bakom i lopp sedan i december 2016.
- Det var länge sedan jag körde honom och han har ju blivit mycket bättre. Det kändes ganska lugnt och behagligt hela vägen faktiskt, jag behövde inte rycka norsken eller någonting, sa segerkusken.
Duon Selin- Berntsson har inlett säsongen starkt och tagit sig ur en längre period av problem i stallet.
- Hästarna har ofta varit sjuka och varit svåra att få fin päls på. Så det är något som varit fel. Vi har borrat för nytt vatten och det kan vara det som är skillnaden. Det är stor skillnad jämfört med föregående år, sa Christel Berntsson.

 

Stefan ”Tarzan” Melander hade 15 hästar till start på Solvalla och flaggade på förhand för storskrällen Oceanic Clearence i stoloppet (V86-2). Det blev tidig ledning och efter 1.13,0 första varvet höll sexåringen undan precis för Swish Lane som var omgångens mest streckade häst.
- Det är faktiskt en bra häst det här som suttit fast samtliga fem lopp på slutet. Vi hade dragit av henne skor och skydd och satsat lite med tanke på att hon skulle betäckas i morgon. Ni vet jag inte. Är hon så här vore det roligt att fortsätta med henne, då duger hon en bra bit upp, sa Stefan Melander om Oceanic Clearence som inte hade segrat på 17 försök inför onsdagen.

 

Hans R Strömberg serverade OnTrack He's Black en bra resa i loppet över 2640 meter på kupongen.
Strömberg gled ut från ett invändigt läge dryga varvet från mål till tredje utvändigt och fyraåringen raketspurtade i den sista kurvan och blev kvällens mest överlägsna segrare…nio längder!
I den sista avdelningen hade Örjan Kihlström händelserna under kontroll från start till mål med Jagger Zon. Kihlström körde upp i dödens och satte sig lugn med Roger Walmanns häst och gled undan,
Märkligt nog tvåprocentare på V86.

 

I Majsprintern på Jägersro fick Marc Elias offra en hel del för att komma till spets från åttondespåret med Sahara One. 500 meterspasseringen klockades till 1.07,0 och Sahara One höll starkt till andraplatsen.
Joakim Lövgren tog sig förbi sista biten med Racing Mange. Efter ett lopp som första häst i andraspår en bit bak fick Mange en rygg att gå i sista 700 och visade fin stridsmoral i årsdebuten. Segertiden 1.11,3 över sprinterdistansen.
- Han var ute i stentuffa gäng hela fjolåret och fick ingen utdelning. Vi tar ny start och hoppas att det flyter bättre i år i stället, sa Joakim Lövgren.
Joakim Lövgren hade fyra hästar ut från stallet på V86 och vann också med Croquet Rose efter ledning så gott som hela vägen,

Kvällens prestation svarade italienfödde Uccello Jet för. Hästen är fartfylld men galopperar i så gott som varje start och klarade inte att ta sig iväg felfritt på onsdagen heller bakom bilen men ställde sig relativt snabbt som tredje häst från slutet.
I fronten försvarade sig Thomas Uhrberg bakom Scorpios Kiss mot Lutfi Kolgjini som tryckte på med Ulisse Kronos. Körningen bäddade för Uccello Jet som kom som skjuten ur en kanon i tredjespår i sista kurvan och vann överlägset för Christoffer Eriksson.
- Jag har ju sagt att han är bra! Men den här gången får vi tacka de som körde tio på varvet. Att han galopperade igen... men det är bara att jobba på, sa tränaren Björn Lindblom.
Majstayern över tre kilometer vanns av Petri Puro-tränade Cashback Pellini. Peter Ingves tog tredje raka med hästen och noterade sig även för en trippelseger under onsdagen i Malmö.

Skapad: 2018-05-03