Sorbet var starkast i smeten

Solvallatränaren Daniel Redéns Sorbet har tjänat grova pengar i Frankrike.
Under V75-tävlingar första maj på Bergsåker var det dags för seger på svensk mark igen första gången sedan sommaren 2015 och sjuåringen imponerade på ett smetigt och svårbemästrat underlag.
Örjan Kihlström och Sorbet var en av favoriterna som höll i ruskvädret där utdelningen snuddade en miljon kronor för sju rätt.

Smetig bana och regn var förutsättningar på Bergsåker under den röda tisdagen med V75.
Assar Engbloms lopp med 150 000 kronor till vinnaren var huvudloppet som gick som den femte avdelningen och inför start utlystes en tio minuters paus för att banpersonalen skulle kunna skrapa av den värsta sörjan från banan.
När loppet väl kom igång var det otursförföljde Sorbets tur att glänsa igen. Skadedrabbad och med endast trettiotalet starter i karriären visade Sorbet återigen stabilt ”guldkunnande” och kördes till ledningen efter 700 meter.
Örjan Kihlström ville förvissa sig om att Robert Bergh blev kvar på innerspår med Balfour innan han laddade av på allvar.
- Jag ville se till så att inte han kom ut och så provade jag på ledningen och det löste sig ju bra. Om han får vara hel och frisk nu så ska han kunna få en fin säsong, sa Örjan Kihlström om Sorbet
Assar Engblom delade ut pris i sitt eget lopp som kördes för andra året. Bergsåkers mångårige ordförande och förre basen i Svensk Travsport passade sig när lergubben Kihlström erbjöd honom en segerkram efter loppet.

 

Sorbet rundade på strax över 1.15 men fick snart sällskap av Queer Fish när Kaj Widell valde att testa en bit. Norske Noralf Braekken satte högsta fart med Evil Enok M.E. i spåren 800 meter från mål och tempot skruvades upp.
Örjan Kihlström menade att det hade varit ganska lugnt ändå och drog inte propparna ur Sorbets öron förrän hundra kvar.
- Det gick fort där ett tag men jag hade att köra med. Noralf Braekkens häst gjorde ju ett fantastiskt lopp men Sorbet vann ju säkert i alla fall, sa Solvallakusken.

 

Per Lennartsson inledde omgången med käcke Young da Vici (sex procent) som fick göra grovjobbet utvändigt ledande Kövras So Far.
Robert Bergh vann treåringsloppet (V75-2) mycket enkelt med löftet Frenchnorwegian ID.
Tempot var lågt i loppet med endast sex startande hästar och 1300 meter från mål körde Bergh upp utvändigt ledaren och tog sedan över in på upploppet i en galoppfylld tillställning.
- Det var lerigt och slirigt för honom men nu hade han den rätta spänsten igen, sa Robert Bergh om fuxen som ägs av hockeytvillingarna Henrik och Daniel Sedin.
Jan-Olov Persson körde galopp kort efter start med storfavoriten Järvsöodin i kallblodsloppet. Hudiksvallsstallet tog dock hem loppet ändå med andrahästen B.W.Sture, körd av Ulf Eriksson. B.W.Sture låg på en del och ödslade krafter i loppet över lång distans men till skillnad mot förra starten kunde femåringen hushålla lite grand med krutet och svarade för en stark insats.
Segern satt dock hårt åt och nästan ospelade Karlängs Linda och Kjell Svanstedt fanns med på målfotot.

3140 meter på blötan var ingen match för Catarina Lundström-tränade Sir Q.C. som nu tog sjätte raka segern. Ulf Ohlsson lade av i hög fart från dubbla tillägg med femåringen och satt i ledningen redan efter ett varv.
Betrodde Ready Ribb uppvaktade genom den sista kurvan och upploppet ner men Sir Q.C. bara sträckte på sig. Strongt.
På lördag startar halvbrodern Qahar Q.C. i storloppet Orebro Intn'l över tre varv i Örebro V75. Hästarna ägs och är uppfödda av Roland Johansson.
U.Boat och John Östman var på vippen att ställa till med sensation i V75-4 men blev upphunnen i de sista stegen av andrahandsfavoriten Esprit Sisu. Körande Per Linderoth körde slalom på upploppet och dök invändigt med den Svante Båth-tränade fyraåringen.
Omgången avslutades med en storskräll i form av enprocentaren Rita C.D. Kaj Widell gav stoet en resa i ledande Bear Aribas rygg och lyckades ta sig förbi och vinna på målfoto.

Skapad: 2018-05-01