Lannem Silje är tillbaka!

Lannem Silje fick avsluta tävlingskarriären för några veckor sedan.
Nu är kallblodsvärldens stora stjärna på stosidan av allt att döma tillbaka igen.
Det är ägaren Ola M Skrugstad som levererar den sensationella vändningen.

För några veckor sedan kablades nyheten ut om att Lannem Silje skulle få avsluta sin tävlingskarriär. Efter 46 segrar på 51 lopp ville det åttaåriga stoet inte vara med längre och stannade plötsligt bara upp i ett träningsjobb på Biri travbana.
Tränaren och ägaren Ola M Skrugstad från Norge tolkade det som att normalt så träningsvilliga Lannem Silje hade gjort sitt.
På söndagen kom norska tidningen Trav og Galopp-Nytt ut med nyheten att karriären inte alls är över för ”Super-Silje”. Hon är anmäld till lopp på Biri söndagen 6 maj.
- Hon har haft magsår och det var orsaken till hur hon uppträdde i snabbjobbet på Biri, säger Ola M Skrugstad till tgn.no.

”Kuren har hjälp”
Lannem Silje har inte varit lika fin i pälsen som hon brukar. Veterinären noterade det och började misstänka att hästen led av magsår.
- Lisa (veterinären) gav oss medicin mot magsår och efter tre, fyra tuber började Silje att släppa pälsen och bli kvickare. Hon har ätit dåligt i vinter. Nu äter hon som vanligt. Det är inga tvivel om att kuren har hjälp, säger Skrugstad till tgn.no.
Lannem Silje gick ett jobb hemma på lördagen och kändes fin enligt ägaren.
- Jag tror inte att jag har känt henne så fin i travet tidigare, säger Ola M Skrugstad som nu vill testa Lannem Silje i lopp och se hur det åttaåriga stoet uppträder i tävling efter alla turer på slutet.

Skapad: 2018-04-29