Det känns som att hon ska få ett bra år

Fem segrar på tolv starter.
Apple Rose visade framfötterna redan som treåring.
På söndag är stoet tillbaka på tävlingsovalen när GS75 avgörs på Vaggerydstravet.
- Det känns som att hon ska få ett bra år som fyraåring och jag hoppas att hon ska få möta några bra kullkamrater senare i sommar, säger tränaren Eric Martinsson.

Apple Rose (GS75-2) startade senast i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla i slutet av januari, där hon blev fyra. Sedan dess har stoets inte synts till i tävlingssammanhang.
- Hon var inte fullt körbar till slut så hon tappade några placeringar, vilket var synd. Efter det fick hon ta det lugnt och gå i hagen i fem–sex veckor. Sedan har vi tränat på, det ha varit intervaller på sandbanan hela tiden förutom i dag (torsdag) när det blev ett lättare jobb på rundbanan. Hästen tränar på bra och känns fin men det är som alltid när de inte varit ute på ett tag, det är inte hundraprocentigt. Men jag tror och hoppas ändå att hon ska vara bra, säger Axevallatränaren Eric Martinsson som ser fram emot fyraåringens säsong.
- Det är en lugn och fin häst, som inte tar i mer än hon behöver, med bra inställning och fysik. Hon visade i fjol att hon är rätt bra och det känns som att hon ska få ett bra år som fyraåring och jag hoppas att hon ska få möta några bra kullkamrater senare i sommar.
Finns det några särskilda mål eller planer för Apple Rose i år?
- Fyra år och sto på Axevalla – Stochampionatet finns alltid, mer en dröm än en plan men det är klart att vi ska försöka vara med i försöken. Man har alltid en vision men just nu gäller det bara att hon ska komma i gång.

Apple Rose kickar i gång säsongen på Vaggerydstravet som på söndag arrangerar GS75.
Comebackstarten blir i ett fyraåringslopp för ston som bjuder på omgångens största segercheck, 50 000 kronor. Förutsättningarna är voltstart över 2 140 meter och Apple Rose får jaga konkurrenterna från 20 meter tillägg.
- Jag tycker att hon står väldigt bra inne i loppet. När det är många hästar på start kan det bli trafikproblem men hon tål att göra en del jobb. Calle (Carl Johan Jepson) får lägga upp taktiken men det är inte omöjligt att han kör rätt så offensivt och vi måste köra för att vara med och göra upp om det, resonerar Eric Martinsson och tillägger:
- Jag hoppas att Apple Rose är med och slåss om det – hon kan göra ett bra lopp och vara tvåa, trea, fyra också men jag känner mig inte slagen på förhand.

Med sig på resan får Apple Rose halvsyskonet Windfall (GS75-4).
Femåringen har hunnit göra fem starter i år med en andraplats som bästa resultat.
- Han har gjort det helt okej på slutet men har fått tuffa lopp. Spår 11 är ett dåligt läge men man får hoppas att han kommer igenom hyggligt och kan gå i ryggar, då kan han spurta bra till slut. Jag kan inte begära att han går ut och vinner men det är ingen omöjlighet att han är bland de tre, fyra främsta, säger Eric Martinsson som också aviserar att det blir barfota runt om igen.

Skapad: 2018-04-26