Attraversiamo imponerade

Svante Båth har spännande unghästar i stallet. På fredagens årsdebuterade en av de mest spännande och oj vad treårige Attraversiamo imponerade.
- Jag trodde inte det där själv, sa Svante Båth efter uppvisningen på Umåker.

Umåker värmde upp inför lördagens V75-tävlingar med fin travsport även på fredagskvällen.
En av godbitarna på fredagen var ett försök i Norrlands Elitserie för treåringar med 100 000 kronor till vinnaren. Segern gick till Svante Båth-tränade Attraversiamo som imponerade stort i sin årsdebut där han gjorde grovjobbet själv utvändigt om ledaren Person Of Interest. Erik Adielsson satt i segersulkyn bakom talangen som avslutade fjolåret med en andraplats i Svensk Uppfödningslöpning.
Segertiden blev utmärkta 1.13,7 över distansen 2 140 meter autostart.
- Jag måste säga att jag är imponerad. Jag trodde inte det där själv. Imponerande, sa Svante Båth.

100 000 kronor handlade det om till vinnaren även i ett försök i Norrlands Grand Prix för fyraåringar och publiken bjöds på ett mycket spännande upplopp med tre hästar i bredd där ingen av dem ville ge sig. Målfotot visade att Ari-Pekka Pakkanen-tränade Hotshot Luca nådde mållinjen först före Selmer I.H. och Weekend Fun. I segersulkyn satt Erik Adielsson som på nytt vann via positionen utvändigt ledaren.

Största prischecken delades ut i ett försök till Diamanstoet. Förutom förstapriset på 125 000 kronor stod även chansen att kvala in till finalen under elitloppshelgen på spel.
Segern gick till Ditty Bopper som attackerade på sista bortre långsidan från tredje utvändigt och avgjorde med en läcker långspurt där hon gjorde jobbet själv. Per Linderoth både tränar och satt i segersulkyn bakom femåringen som tog andra årssegern.

Skapad: 2018-04-20