Giveitgasandgo till Olympiatravet

Giveitgasandgo blir en av de tio i Olympiatravets startfält.
Det meddelande Åbytravet i ett pressmeddelande på torsdagen.
- Man kan räkna med att denna spännande amerikanska fyraåring är med och gör upp om segern, säger Jon Walter Pedersen, sportchef på Åbytravet.

På tisdagen gjorde Giveitgasandgo årsdebut på Solvalla. Hingsten slutade trea bakom bland annat norske Lionel – som också startar i Olympiatravets final 28 april.
- Intrycket på Solvalla var verkligen fint och man ska komma ihåg att det var första starten över 2140 meter och mot äldre hästar. Hästen kommer vara förbättrad i finalen om 10 dagar och är onekligen ett spännande kort, säger Jon Walter Pederson i ett pressmeddelande.
Åbys sportchef är onkeligen nöjd över att tränaren Frode Hamre har tackat ja till inbjudan.
- Jag har stor respekt för Stall Hamres professionella kompetens. Under flera år har jag bjudit in hästar från deras stall och de har alltid tackat nej när de inte tycker att de kan göra upp om segern. Med Giveitgasandgo tackade de genast ja, så man kan räkna med att denna spännande amerikanska fyraåring är med och gör upp om segern i årets Olympiatravsfinal.

Giveitgasandgo har hittills sprungit in drygt 3,7 miljoner kronor och tagit 12 segrar på sina 30 starter. Förra året var hästen med Hambletionan, världens största travlopp för treåriga hästar.
Efter treåringssäsongen flyttade Giveitgasandgo till Frode Hamre och Norge.
- Han har gjort allt rätt i träningen sedan han kom till oss. Årsdebuten var verkligen bra och hästen är komplett i mina ögon. Olympiatravet är ett lopp vi verkligen värdesätter högt och vi har många härliga minnen från Åby, säger Frode Hamre i pressmeddelandet.
Tidigare klara till finalen i Olympiatravet är On Track Piraten, Zenit Brick, Day Or Night In, Takethem, Ringostarr Treb, Titty Jepson och titelförsvararen Lionel.

Skapad: 2018-04-19