Untersteiner nådde 3000

Där satt den.
Peter Untersteiner hade flera chanser att ta sin 3000:e kuskseger under V86-kvällen på Åby men bjöd på spänning och dramatik in i det sista.
- Att det skulle bli så här bra kunde jag inte föreställa mig, sade jubileumskusken efteråt.

Favoriten Global Upper Style och Peter Untersteiner fick se sig besegrad i V86-1 när Johnny Takter susade förbi med Jerry Riordan-tränade Tropicana Ås.
Det betydde att kusken från Halmstad var tvungen att sätta dit sina sista två styrningar för att kunna få fira sin 3000:e kuskseger på onsdagen - vilket han gjorde.
Först styrde Peter Untersteiner Tomas Malmqvist-tränade Ethien du Vivier till seger i V86-5.
Jubileumssegern kom sedan i V86-7 där han körde egentränade Absolut Gehör (se bild) som gjorde årsdebut. Attacken i tredjespår på sista långsidan blev avgörande och gav Peter Untersteiner sin 3000:e kuskseger.
- Det känns bra, det gör det verkligen. Att det skulle bli så här bra kunde jag inte föreställa mig. Jag var rätt talanglös när jag började köra måste jag säga. På den tiden när jag började köra var det inga provlopp eller så och jag klantade mig – körde upp i vagnar och strulade. Jag är faktiskt bäst nu när jag är över 50, konstaterade Peter Untersteiner som blev den 20:e att passera 3000 kusksegrar i svensk travhistoria.

 

Peter Untersteiner tackade både sin son och sambo som möjliggjort framgångarna.
- Det är Maria och Johan som har gjort att det har blivit så här. Maria syns ju aldrig men hon gör ett hästjobb bakom kulisserna så kan jag åka omkring och glänsa på banorna varje dag, sade Halmstadkusken tillika tränaren som så klart också var nöjd med Absolut Gehörs insats.
- Det var mest nollor i raden och jag visste inte själv var jag hade henne. Det var härligt att hon levererade, hon gjorde ett bra lopp och gick ända hem. Hon kämpade verkligen.

 

Ulf Ohlsson såg dessutom till att ge Peter Untersteiner ytterligare en tränarseger, där 3000 segrar också närmar sig, i V86-8.
Efter ett lopp längre ned i kön styrde Ulf Ohlsson ut i fjärde spår in på upploppet och Swish Lane bjöd på en rykande avslutning och bärgade sin femte raka seger.
För Ulf Ohlsson var det kvällens andra seger.
I V86-2 lotsade han Stefan Melander-tränade Dice Man till sin första seger sedan juli förra året. Taktiken var spets och slut.
- Han kom iväg på ett bra sätt och visade form senast så jag kände mig ganska trygg, sade segerkusken i vinnarcirkeln.

I övrigt noterade vi att…
… det blev hårt i mål i V86-3. Längsta strået drog Jamie Oliver som tränas av Conrad Lugauer och kördes av sonen Marc Elias. Segertiden blev 1.13,6.
- Det blev en rekordsänkning så nu har vi högre förväntningar än vad vi hade innan, sade segerkusken.
Valborg Marje påminde om att våren är här. Tränaren Paw Mahony lotsade det femåriga stoet till en efterlängtad seger i V86-4.
- Hon har gjort många bra lopp men inte riktigt fått utdelning, haft lite stolpe ut så hon stod på tur tycker jag. Det var välförtjänst, sade Paw Mahony.
… Åbytränaren Admir Zukanovic och kusken Stefan Söderkvist inte åkte till Solvalla med enkom en häst i onödan. Gizmo de Veluwe visade att han gått framåt med comebackloppet i kroppen när han satte nosen först i V86-6.

Skapad: 2018-04-18