Jag kör många fina hästar i bra form

Ulf Ohlsson fortsätter sitt segertåg.
Förra veckan passerade han sin hundrade årsseger – två veckor tidigare än i fjol.
På lördag kan framgångarna fortsätta när han har sex heta chanser på V75.
- Jag kör många fina hästar som jag tycker är i bra form, summerar kusken.

Ulf Ohlsson avslutade fjolåret med att bli allsvensk kuskchampion och inledde året med att ta hem V75 Champions på Solvalla.
Siffrorna fortsätter att peka rakt uppåt för succékusken. Jämfört med mitten av april förra året har han i år tagit 14 fler segrar och det på färre starter.
- Det har varit ett fantastiskt flyt på slutet, jag har aldrig haft en sådan här början på april. De här första 15 första dagarna har jag vunnit väldigt mycket, men det har också varit väldigt mycket lopp. Det är så klart ändå svårt att vinna 14–15 lopp på en vecka som jag nu har gjort i ett par veckor. Framförallt har jag kört in mer pengar än jag gjort tidigare, konstaterar Ulf Ohlsson som kört in drygt tre miljoner mer i år jämfört med i fjol.
Har du satt upp några mål i år?
- Nej, jag gör aldrig det. Det är svårt när man är catchdriver, man vet aldrig vad man får köra för hästar eller vad de man kör åt har för material. Men jag brukar alltid säga att man får försöka göra ett bra jobb och jobba hårt.

På lördag bjuder Umåker på OS-yra när det är dags för den sista deltävlingen i Olympiatravet, innan finalen på Åby 28 april.
I startfältet till den fjärde deltävlingen finns fyra hästar som också var med i det första försöket. En av dem är Cruzado dela Noche (V75-3).
Det här blir andra gången som Ulf Ohlsson kör Stefan Melanders adept.
- Det är en bra häst som jag sett mycket tidigare. Det var årsdebut för honom senast och han gjorde ett bra lopp. Han är säkert bättre nu med ett lopp i kroppen. De gånger som jag har sett har han öppnat medium men jag hoppas hamna någonstans mitt i och att det blir tempo i loppet. Jag tycker inte man ska räkna bort honom, om han har gått framåt med loppet då ska han kunna dyka upp i striden, säger Ulf Ohlsson.

Femåringsloppet Berth Johanssons Memorial inleder V75-spelet och även om startfältet är litet är det naggande gott. Ulf Ohlsson kör Petri Salmela-tränade Makethemark (V75-1) och han ställs mot två andra hästar ur kullens toppskikt: Diamanten och Muscle Hustle.
- Makethemark kändes grym senast, hästen var väldigt fint förberedd och gjorde årsdebuten på ett förnämligt sätt – han var jättefin helt enkelt. Det är ett bra läge åt honom, det är få hästar med så det kanske inte har någon större betydelse men det hade kunnat vara sämre trots det. Nu möter han två av kulltopparna och det blir roligt att se honom mäta sig mot dem så här tidigt på säsongen. Det blir ett spännande lopp, säger en förväntansfull Ulf Ohlsson.
Lördagens V75-omgång bjuder även på ett kallblodslopp i världsklass. Där kör Ulf Ohlsson norske fixstjärnan Tekno Odin (V75-5), som emellertid inte har imponerat på slutet.
- Tekno Odin har inte visat absolut toppform i de senaste starterna men han har ett otroligt kunnande i grund och botten. Han är ett av de bästa kallbloden som funnits och jag har kört och vunnit med honom förut. Det kan vara bra med spår 1 nu när han kanske inte är i den absoluta toppformen. Han kan nog inte svara ut en sådan som Lome Brage så vi får se hur långt det räcker.

Ulf Ohlsson kommenterar sina andra chanser så här:
- Digital Performer (V75-4) har jag sett mycket och det är en fin häst också. Han har gjort det bra så här långt. Spår 7 är tråkigt, med ett bättre läge hade jag trott på väldigt bra chans men med rätt flyt ska det vara en rätt bra chans ändå.
- Disco Volante (V75-6) har varit jättefin i de två senaste starterna, han vann i årsdebuten med krafter kvar. Sedan var det glädjande att han gick bra bakifrån på Färjestad eftersom han varit stänkrädd och så tidigare. Den här hästen kan nog springa snabbt i sommar. Det är ett svårt utgångsläge på lördag men jag känner mig absolut inte slagen på förhand.
- Qahar Q.C. (V75-7) har haft en fantastiskt vinter och är en riktig kämpe. Han är otroligt stark och lever mycket på styrkan. Nackdelen nu är de snabbare banorna och när han möter hästar som går barfota men 2640 meter gillar han – helst skulle han haft ett varv till. Visst kan det vara en outsider och jag hoppas att han kan vara med där framme men det kanske inte räcker till vinst, säger Ulf Ohlsson.

Skapad: 2018-04-17