Day Or Night In var snabbast

Årets hittills snabbaste häst i Sverige.
Day Or Night In var också snabbast i den tredje deltävlingen av Olympiatravet och är nu klar för final.
- När man väl trycker gasen i botten är det en riktig V8-motor som kommer fram. Det är en häftig känsla, sade tränaren och kusken Johan Untersteiner efter segern på Jägersro.

Under Prix d’Amerique-dagen tidigare i år tog Day Or Night In sin hittills största seger i karriären. Förra veckan årsdebuterade han i Sverige på årssnabba kilometertiden 1.09,6.
På lördagen säkrade den sexåriga hingsten en finalplats till Olympiatravet. Även om det inte gick lika fort som i årsdebuten var hästen bättre den här gången, enligt tränaren och kusken.
- Han kändes så fantastiskt fin i dag. Han kändes ännu finare än vad han gjorde i Halmstad. Jag hade go feeling, det hade jag verkligen, sade Johan Untersteiner som förvånade många med att sno åt sig ledningen i den första kurvan.
- Jag hade bestämt att jag skulle prova en bit men jag hade inte en tanke på att jag kunde ta en längd på Dante Boko. Sedan öppnade Mindyourvalue mycket bättre än vad jag hade räknat med. Det var inga stora marginaler men vi lyckades ta oss förbi båda två.
Lutfi Kolgjini uppvaktade med Dante Boko på utsidan sista varvet men Day Or Night In stod emot attacken.
Halmstadhästen må vara läcker när han vinner men den där stjärnglansen kan annars vara svår att se.
- Det är bara en stor klumpeduns, han glänser ju inte men med hans mått mätt kändes det nästan som han var glänsande i dag. När man väl trycker gasen i botten är det en riktig V8-motor som kommer fram. Det är en häftig känsla, det är inte många hästar man får en sådan känsla med.

 

Johan Untersteiner stod också som segrare i den inledande avdelningen.
Omgångens största favorit Harran Boko såg länge ut att hålla för trycket men i sista kurvan galopperade hästen. I stället kunde Johan Untersteiner lotsa Kalmartränade Fritjof till en skrällseger, till drygt 26 gånger pengarna på vinnarspelet.
- Det blev helt idealiskt, planen på förhand var att komma iväg bra och få rygg på Lugauer. Luckan kom perfekt 300 kvar, i samma ögonblick som Luguaers häst galopperade, sade segerkusken.
Det var en överlycklig tränare som gästade vinnarcirkeln.
- Nu blir det kval till Kungapokalen om två veckor och nya fotbollsskor i morgon till pojken, det lovade jag i ett svagt ögonblick före starten, sade Niklas Robertsson som hade sällskap av sin son.

 

Den danska segermaskinen Bandit Brick infriade förväntningarna i den avslutande avdelningen, klass I. 23 segrar på 25 starter fanns på meritlistan inför hans första start på svensk mark.
Johan Untersteiner släppte villigt ledningen när Steen Juul körde upp utvändigt. Bandit Brick stod sedan emot konkurrenterna och kunde lätt ta hem seger nummer 24.
På frågan om vad hans bästa egenskap är svarade tränaren och kusken Steen Juul:
- Han är travsäker, lätt att placera och är en dröm att köra.

 

Lutfi Kolgjini hade en fantastisk dag på hemmaplan. Totalt blev det fyra segrar varav två inom V75-spelet.
Rajesh Face stod för en strålande årsdebut. Varken Olle Rolls, som jagade sjunde raka i V75, eller Master Crowe fick en syl i vädret.
- Han var pigg och glad hela vägen. Jag ryckte bomullen på honom och han bara lade in en växel till, sade Lutfi Kolgjini som även berättade om kommande uppgifter för femåringen.
- Han kommer att åka till USA i augusti och vara med i Toronto Maple Leaf först och sedan har han ett par fina lopp därutöver också men fram till dess ska han starta någon gång här hemma.
I V75-4 var Lutfi Kolgjinis Dontbreakthebankås starkast från ledningen.

I övrigt noterade vi att…
… Kevin Oscarsson gav Super War Horse ett perfekt lopp i V75-5. Efter sex raka andraplatser fick fyraåringen äntligen sätta nosen först igen. Den Jerry Riordan-tränade hästens fjärde seger i karriären.
- Han är väldigt fin att köra. Han behöver snälla resor, då är han väldigt speedig som han var i dag. Jag har känt att han bara blivit bättre och bättre för varje start i år, sade segerkusken.
… det blev spets och slut för tyskan Lesperanza i lärlingsloppet. I sulkyn satt Jan Hansen som räknade hem sin tredje V75-seger i karriären. Christian Lindhardt tränar det femåriga stoet.

Skapad: 2018-04-14