Mr Lindy siktar på Sweden Cup

Mr Lindy (se bild) blir att räkna med i år.
I alla fall att döma av onsdagens årsdebut där han trots en stenhård öppning höll han undan till säker triumf.
- Vi siktar på Sweden Cup, klargjorde hästens tränare och kusk Veijo Heiskanen.

Veijo Heiskanen presenterade Mr Lindy i ett bländande skick när han årsdebuterade på ett blåsigt Jägersro på onsdagskvällen. Hästen svarade enkelt upp innerspåret från start men utifrån laddade Kevin Oscarsson för allt vad tygen höll med Rajah Press och när klockan visade 1.07,5 de första 500 meterna var det upplagt för favoriten Falk On Hill i andra par utvändigt. Men den senare gick bet på att ta sig förbi ledaren som bara sträckte på sig över upploppet och vann säkert.
- Det här var riktigt bra. Han hade tränat bra och jag trodde att han skulle göra ett bra lopp, men det här var lite bättre än jag trodde, sa Veijo Heiskanen.
Mr Lindy passerade i och med segern en miljon kronor insprunget och hans tränare har siktet inställt på elitloppshelgen på Solvalla sista helgen i maj.
- Vi siktar på Sweden Cup, så vi får hoppas att han håller sig frisk och fräsch och kan tävla kontinuerligt.

V86 delades mellan Jägersro och Solvalla och på huvudstadsbanan stod Lena Norin-tränade Linda’s Girl för kvällens mäktigaste prestation. Hon fick tåga 800 meter i tredjespår innan hon nådde positionen utvändigt om ledaren och därifrån krossade hon motståndet med Oskar Kylin-Blom i vagnen.

Tour Knight visade en ny egenskap när hon blixtrade till ledningen i den inledande V86-avdelningen på Jägersro. Där pinnade hon sedan på i tufft tempo och trots att hon var ordentligt trött in på upploppet kämpade hon sig först över mållinjen.
- Jag är väldigt överraskad för hon var sig inte lik. Så här startsnabb och på alerten har hon aldrig varit så en pollett måste ha ramlat ner. Men så är det med hästar, ibland kan de ta ett kliv utan att man fattar någonting, sa hästens tränare och kusk Peter Untersteiner, som räknade in ytterligare en V86-seger till stallet när Peter Zadel satte dit Kaiser Håleryd i lärlingsloppet.
- Han var mycket bättre i dag jämfört med senast. Det var lite tufft att flytta ut honom från andra- till fjärdespår men han skötte det bra och levererade en väldigt stark sista tvåhundring, sa Zadel.
Tvåa i loppet var Fontaine Brodde och Henriette Larsen. Även hon lärling hos Peter Untersteiner.
- Vi körde hit tillsammans och ingick ett vad, att den av oss som var sist i mål skulle köra hem, så 50 kvar sa jag, ”sorry Henriette, du kör bilen”, berättade Zadel glatt.

En annan häst som visade nya takter var på Jägersro var Conrad Lugauers Bellino B. I Vårstayern över tre varv gav han prov på härlig moral när han efter ett tungt lopp kämpade till sig segern.
- I dag krigade han mycket bättre än vad vi känner honom. Han har ofta gett upp sista biten men i dag fullföljde han galant och han kanske är på väg att bli en krigare, sa kusken Marc Elias.

Roger Walmann lät uppåt på Odessa Celeber inför kvällens start hemma på Solvalla och han hade fog för sin optimism. Fyraåringen tog hand om ledningen och att utvändigt travande favoriten Creation Primero var på väg att utmana i slutkurvan var en synvilla. När Örjan Kihlström drog ner det norska huvudlaget la Odessa Celeber bara i en ny växel och sprintade ifrån konkurrenterna.
- Hon har visat bra form i de två senaste starterna och verkar vara under utveckling, sa Örjan Kihlström.
Övriga V86-lopp på Solvalla vanns av Björn Goops Ragazzo da Sopra och Svante Båths Empire Garbo (Ulf Ohlsson).

Skapad: 2018-03-28