B.B.S.Sugarlight mot nio miljoner

Nio miljoner kronor insprunget.
I sin senaste start passerade B.B.S.Sugarlight en milstolpe, men bara i svenska kronor räknat.
På lördag kan Fredrik Solbergs stjärna spränga den ”riktiga” niomiljonergränsen när han startar i Klosterskogen Grand Prix i Norge.

B.B.S.Sugarlight (V75-7) laddar upp i vårsolen inför V75 Spring Race, som på lördag gör uppehåll på Norges äldsta travbana, Klosterskogen.
Ett av huvudnumren är Klosterskogen Grand Prix med 300 000 norska kronor till vinnaren.
Där jagar B.B.S.Sugarlight årets första fullträff efter flera andraplatser. Den senaste gjorde att nioåringen passerade nio miljoner kronor insprunget.
Eller?
- Han har inte gått över den norska niomiljonergränsen ännu, säger Fredrik Solberg som redan har siktet inställt på nästa milstolpe.
- Mitt mål är att spräcka tio miljoner i år.

B.B.S.Sugarlight har stått på pallen 61 gånger. 26 gånger har han fått kliva högst upp. Till de större fullträffarna räknas bland annat Olympiatravet, Oslo Grand Prix och Grote Prijs der Giganten som han tagit hem två gånger, senast förra året.
Åldern verkar inte ha påverkat valackens inställning till tävling.
Tycker han fortfarande att det är lika kul att tävla?
- Ja, ja, ja. Han har fortsatt konkurrensinstinkt. Sedan har han ett bra löphuvud och slösar ingen energi på det han inte ska, berättar Fredrik Solberg.
Den nalkande våren har däremot större betydelse.
- Han släpper päls och sånt, många hästar får ett litet uppsving på formen när det blir vår.

Vädret och den senaste andraplatsen har gjort tränaren optimistisk inför lördagens start.
- Han gick ett fint löp senast på Momarken trots att han tappade ett knäskydd i starten, han travade bra ändå och avslutade riktigt fort över upploppet. Han verkar ha gått framåt med det loppet i kroppen. Formen på hästen ser fin ut för dagen, säger Fredrik Solberg.
Distansen är 2 100 meter på Klosterskogens 800-metersbana och B.B.S.Sugarlight har lottats till ett sjättespår. Bland konkurrenterna finns Lutfi Kolgjinis Quick Fix och Björn Goops I Love Paris, som båda årsdebuterar.
- Det är klart att han möter bra hästar men han är van att möta ännu bättre hästar så jag vill tro att det ska vara en god chans på lördag. Det är positionen som blir avgörande. Vi vill pröva på ledningen, men vi får se vad de andra vill, resonerar tränaren som också aviserar en utrustningsändring.
- Vi kommer att köra med en vanlig sulky, det blir ingen bike den här gången. Vi tar en sulky med stänger för att kusken ska kunna hjälpa honom i kurvorna. Det kommer inte vara något negativt, absolut inte. Det är bara positivt med tanke på banprofilen.

Skapad: 2018-03-27