Lannem Silje är snart tillbaka

Hennes tränare var rädd att hon på nytt ådragit sig en allvarlig skada men måndagens veterinärbesök lämnade lugnande besked.
Kallblodsdrottningen Lannem Silje är snart tillbaka på banan.
- Jag är lättad! säger Ola M Skrugstad till norska facktidningen Trav og Galopp-Nytt.

Lannem Silje har tidigare varit gaffelbandsskadad i vänster bakben så när hon i förra veckan fick problem med det andra bakbenet var det inte så konstigt att hennes ägare och tränare Ola M Skrugstad befarade det värsta.
- När jag reste till Lise (veterinär Lise Westergren) var jag rädd för att det skulle vara något med gaffelbandet, berättar Skrugstad för TGN.
- Högerbenet blev skannat. Det var helt fint. De kände även på vänsterbenet där hon haft gaffelbandsskada förut och de var överraskade över hur fint det var.
I samband med att Lannem Silje blev halt i förra veckan svullnade benet upp och hon fick utslag i huden. Veterinärundersökningen hittade inga stora fel men hästen behandlades ändå med 14 dagars karens.
- Det är utslagen i huden som är värst. Hon kommer att stå med omslag på nätterna tills hon är bra igen, men jag räknar med att det här är något som inte kommer ta lång tid. Det är nästan så att hon kunde ha startat på lördag, säger Skrugstad.
Åttaårige Lannem Silje har så här långt vunnit 46 av 51 starter och tjänat 6,9 miljoner kronor.

Skapad: 2018-03-27