Hurricane River tog tredje segern

Jägersrotränaren Ola Samuelsson kan ha en häst för de stora årgångsloppen i Hurricane River.
På söndagen tog treåringen tredje segern i fjärde starten.
- Det är en mycket fin begåvning, sa kusken Johnny Takter.

Söndagens jackpotkryddade GS75-omgång kördes på ett solbadande Åby och Mölnalsbanan bjöd på fin sport. I treåringsloppet fick publiken se en talang långt utöver det vanliga. Visserligen fick Hurricane River avverka första varvet på beskedliga 1.19,5 sedan han körts till ledningen, men sättet han lämnade motståndet på via 1.13 sista 500 meterna var imponerande.
- Det var första gången han gick i ledningen och han skötte sig exemplariskt. Det är en mycket fin begåvning det här. Han har bra speed, bra lung- och hjärtverksamhet och jättefin teknik. Det är de här hästarna som det är lite extra att sitta bakom och det ska bli intressant att följa den här hästen, sa Johnny Takter.

Star Costashorta gjorde årsdebut i ett amatörlopp och hans tränare Peter Untersteiner serverade körande Paul Robertsson en vältrimmad springare. Ett tungt lopp utvändigt om ledaren bekom inte hästen som säkert kontrade ut Höwings Venus på upploppet.
- Peter sa till mig ”kör som att du har bästa hästen”, och det gjorde jag, sa Paul Robertsson, till vardags transportör i stall Peter Untersteiner.
Även Robert Bergh hade förberett årsdebuterande Aperfectdream på bästa sätt. Peter Ingves sände iväg hästen från kön mitt i loppet och efter att ha kommit till ledningen krigade han sig till seger före tidigare obesegrade Harvey.
- Jag visste inte så mycket om hästen på förhand men tjejen som passar honom sa att han tränat bra och det hade han verkligen gjort, konstaterade Peter Ingves.

I det inledande långloppet fick storfavoriten Gandhi Boko bestämma tempot i ledningen men var ändå chanslös att freda sig mot skuggande duon Tiptoe och Belong Life i spurten. Längsta strået drog Sophia Jacobsen-tränade Tiptoe som hade Björn Goop i sulkyn för första gången.
- Det var jättebra kört och allting funkade jättebra i dag, så det var kanon! Det är kul att han har tänt till igen, han är ändå åtta år. Han betyder allt för mig! sa den glädjesprudlande tränaren.
I det andra loppet över lång distans, Stostayern, var inte Björn Goop lika lyckosam. Där bar han dagens tyngsta favoritskap tillsammans med egentränade Stardust Melody, men hon gjorde en slät figur som 69-procentare och fick nöja sig med fjärdeplatsen. Vann gjorde Tomas S Andersson-tränade skrällen Kakan Gertorp.
- Jag kunde väl knappast tro att vi var vinnarna varvet kvar. Då trodde jag att hon skulle stanna och skritta, men som tur var återstod det ett varv och när de andra stannade till slut höll hon sin fart. Hon har en otrolig styrka och en uthållighet utan dess like, sa körande Anders Svanstedt.
Stardust Melodys magplask till trots bokförde sig Björn Goop för ytterligare en GS75-triumf. Mellby Collector gjorde andra starten för Färjestadtränaren och från ledningen tog hästen andra raka segern i bländande stil.
- Det var vattentätt. Han gick i mål med krafter kvar och det kändes bra, sa Goop.

Lärlingen Klas Olsson rundade av omgången tillsammans med överraskningen Save Our Souls, som avgjorde lätt på open stretch.
- Jag känner enorm glädje. Det är faktiskt väldigt stort när Klas vinner med våra egna hästar, sa hästens tränare och kuskens pappa Mats Olsson.

Skapad: 2018-03-26