Månprinsen A.M. vann på målfoto

Det krävdes målfoto för att Månprinsen A.M. skulle koras till segrare i årsdebuten i Bollnäs på fredagskvällen.
Gunnar Melander visste dock var han hade sin kallblodskung.
- Jag bara släppte efter så att jag skulle kunna vinna med det som behövdes.

Elvaårige Månprinsen A.M. hade inte startat sedan mitten av december när han luftades på Bollnästravet på fredagen.
Gunnar Melander hade haft bra träningsförhållanden denna snörika vinter och flaggade för seger trots ett marigt bakspår bakom startbilen.
Ulf Ohlsson körde till ledningen med förste utmanaren Smedheim Solan och varvade på kilometertiden 1.27,5 innan man fick Månprinsen A.M. och Gunnar Melander utanför sig 850 meter från mål.
Tempot skruvades upp successivt och det stod länge och vägde på upploppet. När mållinjen passerades var det omöjligt att med blotta ögat skilja hästarna åt.
- Men jag kände att jag hade vunnit. Smedheim Solan var jättebra men jag tycker att hästen min gjorde ett jättebra lopp, sa Gunnar Melander.
58:e segern i karriärens 92:a start var ett faktum. Månprinsen liksom måltvåan Smedheim Solan noterades för kilometertiden 1.24,5 över 2140 meter med bilstart.

Kallblodskungen hade mer att ge och var inte trött i mål. Tränaren hade ”vallat” lite fel bara…
- Jag skulle ha haft lite mer broddat bak. När han tog i riktigt ordentligt där i sista sväng vågade jag inte släppe´på. Men han gick ju med full fart i mål – det var ingen fara – jag behövde inte röra honom eller någonting utan jag bara släppte efter så att jag skulle kunna vinna, sa Gunnar Melander.
Fredagens lopp var ett försök till Dubbelcupen, där finalen körs inom Romme V75 söndagen 1 april. Om inget oförutsett inträffar blir det Månprinsens nästa start.
- Sedan får vi se hur vi gör. Men klart är att vi har lust att köra fort i sommar med hästen, sa Gunnar Melander.

Skapad: 2018-03-16