Normandie Royal är stallets bästa chans

Ett fyraårigt sto som möter äldre hingstar.
Norges tränarchampion Frode Hamre tycker att Normandie Royal är stallets bästa chans på lördagen.
- Hon är nog min chans att vinna V75 på Momarken.

Lördagens V75-tävlingar avgörs i Norge på Momarkens travbana några mil söder om Oslo.
54-årige Frode Hamre har toppat tränarligorna i vårt västra grannland de senaste åren och ställer upp med fyra av stallets hästar i Unionskampen.
Hamre intervjuades via telefon i travutsändningen i TV12 på fredagseftermiddagen där frågor ställdes om bland annat vädret.
Med stallet i Sandefjord bara några mil från lördagens V75-bana Momarken har Frode Hamre bra koll på väder och vind.
- Det är superfina förhållanden där jag håller till, med tre-fyra minusgrader i dag och en sol från klarblå himmel. Det här ska fortsätta i flera dagar också och så det lär bli väldigt fint på Momarken. Jag antar att banan blir väldigt bra och att man kan köra hästarna utan skor, sa den norske tränaren som också kör sina hästar själv i de fyra V75-loppen.

V75-3 är klass II-loppet på kupongen. Ett lopp över medeldistans med bilstart där Frode Hamre drog ett tråkigt sjundespår med Normandie Royal.
Det fyraåriga stoet slåss mot äldre hingstar och valacker men tränaren känner sig inte slagen för det.
- Hon möter så klart bättre hästar nu än vad hon gjort på länge, men samtidigt är hon under utveckling. Hon är ett av de bättre fyraåriga stona i Norge och det känns som att vi har en häst som håller toppform. Stämmer det bara i loppet så har hon absolut chans att vinna.
Normandie Royal har vunnit tre lopp på fyra starter i år.
- Hon har tävlat väldigt bra och har vunnit två V65-lopp i år. Senaste gången vann hon från utvändigt ledaren på Forus och gjorde det väldigt bra. Då gick hon barfota runt om för första gången och med rycktussar och vi provar det igen. Hästen är väldigt stark och fin. Hon gick ett jobb i tisdags morse inne på Jarlsbergs travbana efter1.18 full väg på ett väldigt fint sätt. Så det är nog min chans att vinna V75 på Momarken, säger Frode Hamre.
Frode Hamre om sina övriga V75-hästar…
- N.Y. Diamond In The Sky (V75-2) håller toppform men är helt beroende av att springa i ryggar så länge som möjligt. Hon har en väldigt bra speed. Vi hoppas att det blir lite tempo under vägen och som ni känner till är det ett väldigt långt upplopp på Momarken. Men vi måste ha tur för att vinna från tillägg. Kanske byter vi till ett norskt huvudlag men jag tror inte att det gör så stor skillnad. En tredje-fjärdeplats?
- Promo Kemp (V75-5) fick ett dåligt spår och går upp en klass. Han var väldigt fin då han vann på Bjerke på en 14-tid i den senaste starten men jag vet egentligen inte vad som måste till för att han ska vinna. Jag har ingen feeling alls för att det ska kunna gå vägen. När jag såg några av motståndarna blev jag inte glad. Extra Fudge, Code Bon, Farouk B.R. och Gute Band är alla riktigt bra hästar, säger Frode Hamre.
- Bruno Di Quattro (V75-6) har spår ett och är seg ut och lär bli överflyglad. Men han lär ju få ett fint lopp i alla fall. Han kan avsluta fort med rätt lopp men jag har svårt att se honom vinna då det är raska hästar han möter. Inga ändringar.

Skapad: 2018-03-16