Untersteiner dominerade kvällen

Johan Untersteiner är glödhet på Åbytravet.
På onsdagen fick Halmstadkusken segerdefilera fem gånger varav två inom V86-spelet.
- Det är väl nio segrar sista två dagarna så det kan knappt vara bättre, sade Johan Untersteiner.

När Peter Untersteiner är på skidsemester i alperna fick Johan Untersteiner fatta tömmarna även bakom pappas hästar.
Trots sämsta utgångsläget i V86-5 löste Arsenal (se bild) uppgiften och tog sin tredje raka årsseger. Medan Staro Leonardo, Lucas Laday och Black Snapper slogs om ledningen väntade Johan Untersteiner ut stormen och varvet före mål körde han fram utvändigt ledaren. Därifrån kunde Arsenal stega undan och ta en säker seger.
- Han blir bara säkrare och säkrare på benen, han är inte klockren i aktionen men i dag flöt det på väldigt fint och det kändes stabil hela vägen. Det gick lite fort när jag var tvungen att köra fram utvändigt men sedan kändes som att vi skulle vinna hela vägen, sade segerkusken.
Även i V86-7 väntade Johan Untersteiner ut konkurrenterna och på upploppet växlade Juni Håleryd utan problem ner hela fältet.
- Jag bara satt och mös hela vägen. Pappa sa till mig innan att hon har tränat bra och han tyckte nog inte att jag lyssnade riktigt så han nämnde det en gång till, att hon har tränat bra, så jag förstod att det skulle vara en bra prestation i dag, sade Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.

Omgångens största favorit Bryssel höll för trycket i V86-1. Peter Ingves väntade tills upploppsrakan innan han gav kommando och Bryssel spurtade ner Ukebell Jet.
I V86-2 gjorde Ninepoints Gaagaa en imponerande årsdebut efter åtta månaders uppehåll. Efter en resa utvändigt ledaren kunde hon ta hem karriärens tredje seger med tränaren Jörgen Westholm i sulkyn.
- Hon är väldigt fin och vi får jobba på med henne och hoppas att hon blir starkare.
I lärlings- och ungdomsloppet skrällde Samiswhoiam med Jakob Smith i sulkyn. Det var sjuåringens tredje seger i karriären och Smiths andra kuskseger.
Även i V86-4 fick favoriten ge vika. Istället blev det en upploppsduell mellan treprocentaren Lima Mermaid och andrahandsfavoriten Mellby Euphoria där den senare drog det längsta strået. Jorma Kontio körde och Timo Nurmos tränar.
Björn Goop lotsade egentränade Earn n’Burn till en favoritseger i V86-6 efter att ha övertagit ledningen varvet från mål.
När favoriten Rigel Face galopperade bort sig på upploppet i V86-8 kunde Valley Brodde med Örjan Kihlström avsluta kvällen med en snygg spurtseger.

Skapad: 2018-03-14