Malmrot drar till franska Rivieran

Solvallas sportchef Anders Malmrot drar till franska Rivieran nästa helg med en inbjudan till Elitloppet i innerfickan.
Förhoppningen är att knyta till sig Bold Eagle efter Grand Criterium de Vitesse.

Söndag 11 mars körs loppet som brukar markera vårens ankomst i travets Europa. Grand Criterium de Vitesse på Cagnes-sur-Mer i Nice avgörs över 1609 meter och är den franska motsvarigheten till Elitloppet.
Timo Nurmos hoppar över loppet med Readly Express och Daniel Redén gör detsamma med Propulsion.
Loppet ser ut att bli en fransk uppgörelse med landets mest omskrivna häst Bold Eagle i favoritposition. Kretsen runt hästen har sagt sig vara intresserad av ytterligare en start i Elitloppet. Anders Malmrot hoppas nu få knyta ihop säcken.
- Jag tänker åka dit och hoppas få ett positivt svar om Bold Eagle efter söndagsloppet. Ägare och tränare verkar positivt inställda på förhand och vinner han loppet nere i Nice kommer det att bli en bra dialog inför Elitloppet. Det ser ut som det blir ett lopp Bold Eagle har bra chans att vinna, säger Anders Malmrot.

Ende svensk som anmälts till Grand Criterium de Vitesse är Jörgen Westholms Apollon de Kacy.
Bird Parker, vinterns häst i Frankrike, är anmäld. En häst tränaren Philippe Allaire sagt sig velat undvika kort distans med, och därmed Elitloppet.
- Bird Parker är preliminäranmäld och kanske ska testas på sprinterdistans nu. Vart det tar vägen efter det vet jag inte. Det är lite olika lopp som brukar sägas då Bird Parker kommer på tal, så jag hoppas få prata med tränaren till den hästen också, säger Anders Malmrot.

Solvalla gått ut med två inbjudningar till Elitloppet. Timo Nurmos har tackat ja med Prix d´Amerique-vinnaren Readly Express. På löradgen blev det klart med fransktränade Uza Josselyn.
- Förmodligen kommer vi med nästa inbjudan på söndag, säger Solvallas sportchef och syftar på vad som händer efter det att Grand Criterium de Vitesse gått i mål.
Några travmedia gick under fredagen ut med att Bold Eagles ägare Pierre Pilarski inte är intresserad av en start i duellen på Solvalla i augusti – det tänka supermötet mellan världens två bästa hästar med två och en halv miljoner kronor i prispotten.
- Även om det är Elitloppet som gäller först och främst nu är det loppet sådant jag också kommer att prata med gänget runt hästen om nästa helg. Jag har inte fått några indikationer alls hur de tänker och så länge jag inte hör något själv har jag ett öppet sinne.
- Det var ju inte länge sedan det stod att Bold Eagle inte var aktuell för Elitloppet och de uppgifterna var fel, säger Malmrot.

Skapad: 2018-03-03