Fredagens lunchtrav är inställt

Fredagens lunchtrav på Kalmartravet är inställt.
Anledningen är de svåra väderförhållandena som råder just nu.
- Det vore oansvarigt att genomföra tävlingarna, säger Magnus Johansson, travbanechef Kalmartravet.

På torsdagsmorgonen beslutade Svensk Travsport i samråd med Kalmartravet att ställa in fredagens lunchtävlingar på Kalmar.
- Vi kan inte garantera säkerheten för vare sig människor eller hästar. Tävlingarna är en risk i sig och säkerheten runt omkring det men det är även en stor risk att bara ta sig till och från anläggningen, säger Kalmartravets travbanechef Magnus Johansson och fortsätter:
- Det är ymnigt snöfall, men det värsta är den kraftiga vinden. Det är en snökanonseffekt här med iskristaller i luften vilket gör att det är som att köra och befinna sig i ett mjölkpaket.
Tävlingarna kommer inte att flyttas då väderleken försvårar även på andra håll.
- Teoretiskt är det möjligt att flytta tävlingarna och vi har haft konversation med Jägersro men väderförhållandena där är inte heller de bästa. Sedan är en stor del av de anmälda från Kalmar vilket betyder att 65 procent av startfältet behöver ge sig i väg söderut, det blir inte bra det heller, förklarar Magnus Johansson.
Om Kalmartravet kommer få en ny tävlingsdag senare under året är inte bestämt ännu.

Trots att lunchtävlingarna är inställda kommer V65 Direkt i TV12 att sändas.
- Vi kommer att ha världens bästa V75-genomgång och mata på med allt intressant inför V75, det blir både telefon- och liveintervjuer. Matteus Lillieborg kommer att vara på Halmstadtravets stallbacke men även åka runt till tränarna i Halmstadstrakten för att prata med de inför lördagen, meddelar Adam Aronsson, producent på Kanal 75.
V65 Direkt startar klockan 12.30 och går även att se på ATG Live.

Skapad: 2018-03-01