Tand Tuff tvåa igen

Det blev på nytt en andraplats för Tand Tuff i Paris.
Precis som i söndagens kallblodslopp blev det en uppgörelse mellan Jan-Olov Perssons häst och den finske Josveis som återigen gick segrande ur striden.

På torsdagseftermiddagen var det dags för det andra kallblodsloppet på Vincennes-banan i Paris. Det blev en galoppfylld tillställning med endast fyra felfria hästar.
Precis som i torsdags blev det seger för Josveis. Den finske hästen svarade för en stark insats från utvändigt om ledaren för Antti Ojanperä och vann säkert.
Jan-Olov Persson hade spår längst ut bakom startbilen med Tand Tuff och hamnade i fjärde par utvändigt. Hästen avslutade starkt och såg ett tag ut att kunna utmana Josveis men kom aldrig hotande nära. Segertiden blev 1.24,7 över distansen 2100 meter med bilstart. Tand Tuff noterade 1.24,8. Förstapriset var 95 000 kronor medan Tand Tuff belönades med cirka 50 000 kronor.
Trea i mål blev Pireus och fyra Spik Mollyn. Resterande hästar galopperade och blev diskvalificerade. En av dem var Gustav E. som galopperade bort en tätplats in på upploppet.

Skapad: 2018-02-22