Milliondollarrhyme mot tredje raka?

Han mäter 168 centimeter i mankhöjd och har visat styrka utöver det vanliga.
På söndag kan den svarta bjässen Milliondollarrhyme ta sin tredje raka seger.
- Han känns som en oslipad diamant, säger hästens tränare Fredrik B Larsson.

Fredrik B Larsson tar emot på ett vinterskrudat Erikssund. På den legendariska hästgården några mil norr om Stockholm har otaliga topptravare fötts, fostrats och tränats. Vi är här för att stifta bekantskap med en gryende stjärna, och det är en pampig individ som hästskötare Arthur Leportier leder ut ur stallet i den gnistrande snön.
- Han är en stor och tung häst som har behövt lite mer tid än normalt. Men de sista fyra-fem månaderna har han utvecklats konstant åt rätt håll, säger Fredrik B Larsson.

Efter två misslyckade starter i somras kastrerades Milliondollarrhyme och sedan han kom tillbaka på tävlingsbanan i november ståtar han med tre segrar på fyra starter. Senaste fullträffen kom i V75 och sättet han vann på imponerade. Efter avancemang till positionen som första häst i andraspår krossade han ledaren och gick undan till överlägsen seger. Gången innan kördes han också fram utvändigt om ledaren och därifrån lämnade han motståndet redan halvvarvet från mål.
- Han har varit jäkligt fin i de senaste starterna och vunnit den tunga vägen med gott om krafter kvar. Han är fortfarande ofärdig och behöver förbättra allting men han har visat sig både stark och snabb och jag tycker att han har onormalt bra hjärta och lungor.

På söndag åker Milliondollarrhyme till Bergsåker utanför Sundsvall för sitt andra framträdande i V75. Hans lopp (klass II) startas med voltstart och Fredrik B Larsson ska lotsa iväg sin storvuxne fyraåring från ett så kallat springspår, spår 6. Det är ett ypperligt utgångsläge om man har en startsnabb häst men när Milliondollarrhyme hade springspår på Romme i november kom han iväg bland de sista, innan han avancerade fram utvändigt om ledaren och vann loppet.
- Han är inte speciellt snabb ut men bättre än så kan han öppna. Det var konstig voltning den gången och dessutom var det första starten efter uppehållet. Nu har han fått några lopp och även gått från femtespår så han är säker iväg.
Någon snabbstart till ledningen lär det emellertid inte bli. Men det är lång distans så det finns gott om tid att låta hästens styrka tala.
- Det ska bli spännande att prova distansen. Den tror jag bara att han gynnas av. Motstånd saknas inte men han har känts väldigt fin vid segrarna och det känns som att han går framåt med loppen.
- Vi får se hur loppet blir kört men jag kan säga så mycket som att jag kommer att göra allt för att försöka vinna och då går det inte att sitta och sova, det är det för bra motstånd för, utan jag kommer vara aktiv. Om inget konstigt inträffar tycker jag att han ska vara med i striden igen.

Milliondollarrhyme, som enligt sin skötare tillhör de mer sociala hästarna i stallet, får resesällskap till Sundsvall i form av Wake Up America (V75-2). Han kastade in handduken totalt på upploppet i sin senaste start men det hade sin förklaring.
- Han är en halshäst och kan göra sådana plattmatcher när det är regnigt och fuktigt väder. Han är helt beroende av klar och fin luft. Han gick jobb i dag (tisdag) och han håller riktigt bra form. Men från det där läget (spår 12) får vi ändå ligga lågt, säger Fredrik B Larsson.

Skapad: 2018-02-20