Wingait Erik är bästa chansen

Stefan Persson är ett stort Arenal-fan och tillsammans med kompisarna Per Linderoth och Anders Malmrot såg han matchen på plats när de krossade Östersund.
I jackpot-omgången på V75 har Persson ett par spännande möjligheter.
- Wingait Erik (se bild) är bästa chansen, säger han.

Tillsammans med polarna Per Linderoth och Anders Malmrot var Stefan Persson på plats för att se matchen i Östersund på torsdagskvällen. Persson är ett stort Arsenal-fan och fick se sitt favoritlag vinna med 3-0. Linderoth och Malmrot, båda bördiga från Östersund, fick se sitt favoritlag vara utan chans mot de övermäktiga motståndet.
- Det var rätt så väntat. Kompisarna hade inte mycket att säga efteråt. Det var lugnt. Arsenal var det bättre laget och det var inget snack, säger Stefan Persson.

När vi når honom under fredagen är han kvar i Östersund och är och tittar på lunchtravet. Persson har haft Arsenal som sitt favoritlag i många år.
- Det har jag haft så länge jag kan minnas. Jag försöker att komma iväg till England varje år och se en match. Det är fantastiskt roligt och en härlig stämning på matcherna. Jag ska åka och se returen nästa vecka med grabbarna, säger Persson.
- Det var även en härlig stämning på matchen i går och vi var ute en sväng efteråt. Det var mycket Arsenal-fans här, runt 1500 och på matchen var det fullsatt med 8000 i publiken. Alla var glada och det var inga bråk.

Lördagens V75-omgång på Axevalla kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 47 miljoner kronor enbart på sju rätt. Stefan Persson har tre hästar till start och mest betrodd är Wingait Erik som kommer från en V75-seger. Han körs av Henriette Larsen, som vann med honom senast.
- Wingait Erik (V75-4) var riktigt bra vid segern efter ett tufft förstavarv. Det var väldigt bra gjort att kunna vinna som han gjorde med bra spänst i steget. Hästen har svarat bra på lite omlagd träning och är härdad i V75 där han har startat varje gång senaste månaderna. Nu är det ett chansartat läge men jag tycker ändå att han är min bästa chans i omgången. Inga ändringar.

- Cantona Mearas (V75-7) vann överlägset senast och har toppform. Man ska tänka på att det var i ett enklare gäng och nu är det klart tuffare emot. Men det ska ändå bli spännande att prova i V75 igen när han är så bra i ordning. Den korta distansen är ett litet frågetecken eftersom han mest har startat över lång distans. Men det ser ut att kunna bli hård körning på flera händer som kan gynna min häst. Vi får hoppas på överpace. Inga ändringar, jänkarvagn och helstängt huvudlag som senast.
- Bonnies Celebrity (V75-7) har också väldigt bra form och höll starkt från dödens senast. Han har tränat jättebra efteråt och allt tyder på att han kommer att göra ett bra lopp. Men hästen är beroende av en smygresa för att komma till sin rätt och får han ryggar att gå i så är han långt framme. Han kommer att gå med ett norskt huvudlag den här gången. Jag tycker inte att någon av mina hästar är borta, säger Stefan Persson.

Skapad: 2018-02-16