Highspirit rann enkelt undan

Highspirit är bäst att träna utan hakar och med sadel på ryggen.
Draget att skicka tioåringen söderut blev ett succédrag.
På onsdagen kom tredje raka segern som storfavorit på V86.

I V86-1 dominerade Flemming Jensen i spets med kvällens största favorit Highspirit.
Det var tredje segern på tre starter för den tioårige valacken hos den danske topptränaren.
- Banan var lite lös och han fick inte rätta fästet från start och fick jobba från spår 5. När vi kom ner på innerspåret var det lugnt, sa Flemming Jensen som ”gästtränar” hästen under vintern åt Gävletränaren Troels Andersen.
- Det har varit planen hela tiden att han sedan ska tillbaka norrut och han blir nyttig för Troels.
Troels Andersen, som leasar hästen, var förstås nöjd framför tv:n i hemma i Tärnsjö.
- Det är klart, härligt att sitta i soffan och se honom så här. Samtidigt är det lite deprimerande med den vintern vi har, permafrosten här hemma passar inte Highspirit alls.
- Jag pratade faktisk med Flemming redan i somras om att skicka hästen till honom under vintern. Highspirit är inget bra att träna på hakar. Flemming kan ridträna hela tiden och det är en fördel för min häst.
Tre raka segrar, hur överraskad är du?
- Jag måste säga att Flemming verkligen hittat tre kanonlopp till honom så jag är inte förvånad. Hästen såg minst lika fin ut i dag som tidigare och vi låter han vara kvar i Danmark tills våren är här.

 

Favoritseger blev det även i V86-2 och Ulf Ohlsson tog ett tidigt initiativ och körde till ledningen med Catarina Lundström-tränade Sir Q.C.
Xanthis Business fick chansen från rygg ledaren till slut men Sir Q.C. vann bekvämt.
V86-3 var ett kraftprov över dryga tre kilometer och det blev seger för urstarke Pacific Face som gjorde allt grovjobb när han klev fram utvändigt om favoriten Cashback Pellini. I segersulkyn satt tränaren Giuseppe Lubrano.

 

V86-4 bjöd på ett spännande upplopp där Tour Eiffel höll ifrån sig favoriten Lady Nadine upploppet ner i lite annorlunda stil tillsammans med kusken Ulf Eriksson.
- Den där har jag väntat på. Hon har inte jättelätt för sig. Det här var hon verkligen värd, kommenterade tränaren Sofia Aronsson segern.
I V86-5 höll Johan Untersteiner-tränade Gute Band farten bäst och vann till slut säkert tillsammans med Peter Ingves.
I V86-6 ledde favoriten Invincible H.C. in på upploppet men favoriten tappade travet till slut och kunde inte stå emot Ontrack He´s Black som såg läcker ut i händerna på sin tränare Hans R Strömberg.

Ultimate Wine överraskade i V86-7 som hon ledde från start till mål tillsammans med tränaren Peter Untersteiner. Segern var värd 70 000 kronor och innebar att det sjuåriga stoet passerade en miljon kronor. Nu väntar snart ett liv som avelssto och första partner blir Nuncio.
- Vi vann starten i dag, sedan fick jag köra sakta på mellanvarvet och hästen var fin för dagen. Det känns helt rätt att låta henne bli mamma, sa Peter Untersteiner.
V86-avslutningen bjöd på en spännande duell över upploppet där Boden-hästen Roger America visade härlig form när han tog tredje raka årssegern och kämpade sig förbi favoriten Stand Bayou.
- Det var kul, det kändes jättebra hela vägen, sa segerkusken Hanna Olofsson

Skapad: 2018-02-14