Sandra dagen efter...

Sandra Eriksson, som föll ur sulkyn bakom hästen Glenn Cashman och fick föras till sjukhus i samband med tävlingarna på Sundbyholmstravet på måndagskvällen.

 Hur mår du?
- Helt okej får jag väl säga. Man är lite stel och kantig, har värk och är lite trött.
Vad var det som hände?
- Hästen reste sig. Det var precis när vi satte på huvudstången som han stannade till i steget. Det gick väldigt snabbt. Jag var kanske lite mer beredd på att han skulle studsa till och hoppa framåt, nu reste han sig rakt upp istället. Då åkte jag bakåt och landade ganska kraftigt på ryggen.
Var det otäckt?
- När jag ligger på backen och ser att hästen är på väg över mig, då får man lite obehagskänsla. Som tur var redde han ut det och kunde balansera upp sig. Det var väldigt hårfint, annars hade jag väl blivit platt…
Du gick ändå av banan själv…?
- Ja, jag tog mig upp även om jag kände att jag hade ganska ont i ryggen. Men man tänker inte så mycket på det när man har en häst lös på banan. Det är nog ganska mycket adrenalin i kroppen. Men när jag står bredvid banan så känner jag att smärtan i ryggen kommer mer och mer. Då la jag mig ner för att se om det gick över. Sedan kom ambulanspersonalen och sa åt mig att inte gå upp igen.
Vad hände på sjukhuset?
- De tog någon magnetröntgen och gav mig smärtstillande. Sedan fick jag åka hem i natt.
Har du jobbat idag?
- Nej. Jag har varit förbi stallet och kollat till hästen, sedan har jag varit och köpt ett knäskydd. Jag har ett knä som jag har haft problem med en tid och det klarar inte riktigt när det händer sådana här saker. Sedan har jag försökt vila. Jag fick ganska mycket smärtstillande på sjukhuset och blir ganska trött av det. Istället har jag tagit Voltaren för att få ner svullnaden. Maja Bäckman som jobbar i grannstallet har hjälpt till med hästarna, både i natt och i dag.
Hur mår hästen, Glenn Cashman?
- Han var lite trött i morse, han fick ju springa en del i går. Annars verkar han må ganska bra. Vi ska kolla upp honom hos veterinären om ett par dagar.
Du är uppsatt på två hästar på Solvalla på onsdag, klarar du av att köra?
- Jag tror att jag kommer att klara det. Jag har ganska ont i mina axlar, men eftersom det är två hästar som jag känner väl så tror jag inte att det ska bli något problem. Petter (Lundberg) kommer ner (från Boden) ikväll och ska hjälpa mig att köra hästarna här på gården, sedan kan han hjälpa till att värma på Solvalla också om det behövs.
Hur länge kommer ni att ha kvar filialen i Eskilstuna?
- Jag tror faktiskt att den blir permanent, eller åtminstone att vi fortsätter över sommaren. Jag har varit här i tre månader nu och trivs väldigt bra. Sedan vore det kul om jag fick köra lite fler lopp, det har minskat här nere. Jag brinner verkligen för tävlingsbiten och kör gärna åt andra.
Vinner du V86-8 med Malgomaj B.?
- Hon behöver få sitt lopp, då kan hon vinna. Det är ingen häst som klarar att göra för mycket själv. Hon ska gå på rulle i det längsta alternativt i ledningen.
Vill du köra i ledningen i den här konkurrensen?
- Ja. Nu tror jag inte att vi kommer dit, men skulle vi göra det får jag väl skrika åt de andra kuskarna att jag har så ont i axlarna att jag inte kan släppa. Då kanske vi får vara ifred och kan slinka undan, avrundar Sandra Eriksson med ett skratt.

Skapad: 2018-02-13