Sofia rider Candor Hall i Frankrike

Det blir debut i monténs hemland Frankrike nästa månad för Sofia Adolfsson.
Björn Goop låter den dubbla SM-vinnaren från Örebro rida Candor Hall.
- Vi hoppas att de kan vara med och kriga. Det ska bli intressant att se hur långt det kan räcka, säger Björn Goop.

Dominanten i trav under sadel i Sverige har länge drömt om att tävla i Frankrike. Att det nu blir av och att entrébiljetten till Frankrike heter SM-vinnaren Candor Hall, meddelar Björn Goop i sin krönika i Aftonbladet i dag.
Debuten för ekipaget kommer att ske på Vincennes i Paris torsdagen 16 november.
Candor Hall och Sofia Adolfsson blev så sent som i lördags svenska mästare i monté. Efter SM-segern, som också blev historisk då montén för första gången var med på V75, väljer nu hästens tränare att skicka ekipaget till Frankrike.
Varför blir nästa lopp i Frankrike?
- Eftersom det är stora prispengar där och det inte finns så många montélopp med högre prispengar kvar i år i Sverige, förklarar Björn Goop på telefon.

Beslutet innebär betydligt hårdare motstånd för ekipaget när de nu ska möta konkurrenter i monténs hemland. Detta efter två montéstarter som obesegrade hemma i Sverige.
- De är jätteduktiga i Frankrike, det är en stor gren där medan den i Sverige fortfarande är under utveckling. Där finns det fler specialister som enbart tävlar i monté, det är mycket tuffare konkurrens, berättar Björn Goop som så klart var nöjd med Candor Hall efter helgens framgångar.
- Han har varit en bra häst i hela sitt liv och gjort det bra i sulkylopp. Det blev ytterligare en nytändning med montén för honom.
Ingen är nog gladare över Björn Goops beslut än Sofia Adolfsson som redan i måndags, efter helgens fullpott, hade börjat blicka framåt.
- Nu känner jag att jag vill testa att rida ett lopp i Frankrike vilket är mitt nya, långsiktiga, mål, sa ryttaren den gången.

Skapad: 2017-10-18