Readly Express fick ett perfekt läge

På onsdag smäller det på Solvalla som bjuder på travsport i världsklass.
Jubileumspokalen med en miljon kronor i förstapris är kvällens höjdare med de bästa femåriga travhästarna bakom startbilen.
Favoriten Readly Express fick ett perfekt läge med spår två.
- Hästen känns mycket fin, säger tränaren Timo Nurmos.

Loppet för de bästa femåriga travarna har samlat ett högklassigt startfält. Världsrekordhållaren och dubble derbyvinnaren Readly Express vann spårlottningen medan Cruzado dela Noche och Tobin Kronos inte hade samma tur och fick bakspår. Den flerfaldige storloppsvinnaren i år Twister Bi fick spår fem och Tjacko Zaz gör stallkamraten Readly Express sällskap i loppet.
- Båda mina hästar har tränat mycket bra och det blir spännande. Blir banan fin kör vi barfota runt om, hälsar Timo Nurmos.

Det körs även flera andra godbitar den här onsdagskvällen på Solvalla som dessutom arrangerar V75 istället för V86. I Europamästerskapet för ston, med 800 000 kronor till vinnaren, fick Anna Mix innerspår och Shadow Gar spår sju bakom startbilen. Med i loppet är även Your Highness från bricka fyra och In Toto Sund från spår nio.
Som vanligt den här aftonen körs även Ahlsell Legends, för femte året i rad, med Stig H Johansson i spetsen som har vunnit loppet tre år i följd.

Jubileumspokalen, 2140 meter bilstart:
1 Workout Wonder – Tommi Kylliäinen
2 Readly Express – Jorma Kontio
3 Donatomite – Kenneth Haugstad
4 Bottnas Commandeur – Sandra Nordemo
5 Twister Bi – Christoffer Eriksson
6 Tjacko Zaz – Erik Adielsson
7 Day or Night In – Johan Untersteiner
8 In Vain Sund – Ulf Ohlsson
9 Tango Negro – Peter Ingves
10 Cruzado Dela Noche – Johnny Takter
11 Galactica – Lars-Åke Söderholm
12 Tobin Kronos – Örjan Kihlström

Skapad: 2017-08-10