Nuncio blir favorit i Midsommarloppet

På midsommardagen gör Nuncio första starten sedan femteplatsen i Elitloppet.
Skådeplatsen är Rättvikstravet där hemmafavoriten On Track Piraten är en av motståndarna.
- Vi får hoppas att det kommer folk för den här matchen, säger tränaren Melander.

Midsommar i Rättvik är en klassiker och travtävlingarna brukar vara välbesökta.
2002 vann Stefan Melander ett fyraåringslopp med Scarlet Knight i Rättvik och de 5 822 åskådare som kom till Rättvikstravet står sig fortfarande som ett publikrekord för midsommartravet på banan.
Sekretariatet i Rättvik informerar om att det absoluta publikrekordet i Rättvik noterades i augusti 2015 då 9 676 personer kom till Sommartravets final.
- Det lär inte bli lika mycket folk på lördag men när Nuncio nu ska möta Piraten borde samla en del i alla fall, säger Stefan Melander.

Midsommarloppet med 100 000 kronor i förstapris går som den sista avdelningen i lördagens Grand Slam 75-omgång.
En spelomgång som förutom garantin på 15 miljoner kronor till en ensam vinnare, lockar med jackpot och sju miljoner kronor i sjurättspoolen.
Endast åtta hästar kommer till start i Midsommarloppet där Nuncio fick spår sju bakom bilen. Stefan Melander rapporterar om en pigg häst efter Elitloppet.
- Det var lite aktuellt att starta i Östersund eller Boden men jag valde att stå över och vänta lite till. Loppet i Rättvik ligger bra i tiden och är allt bra efter det här är tanken att nästa start ska bli i Årjäng, säger Melander som har siktet inställt på Årjängs Stora Sprinterlopp lördagen 15 juli.

On Track Piraten kommer från en tredjeplats i Jämtlands Stora Pris och körs som vanligt av Johnny Takter.
Nuncio får sin ständige följeslagare Örjan Kihlström i sulkyn.
- Jag åker bara på trav när Nuncio startar numera och det blir jag som värmer honom som vanligt. Allt verkar bra med honom. Vi hetsar inte upp oss i förväg utan det viktigaste är att allting flyter med hästen och det verkar det göra, säger Stefan Melander.
Nuncio blir jättefavorit i GS75-7. Utöver Midsommarloppet avgörs också fyra högklassiga Breeders Crown-försök på lördagen med hästar som Darling Mearas, Policy Of Truth och Global Trustworthy.

Startlista
Midsommarloppet
2140 meter, autostart

1. Order To Fly–Per Lennartsson
2. On Track Piraten –Johnny Takter
3. Montdore–Jorma Kontio
4. Udo's Oiler–Björn Goop
5. French Laundry–Ulf Ohlsson
6. Checkpoint–Kaj Widell
7. Nuncio–Örjan Kihlström
8. Porthos Amok–Marcus Schön
Förstapris: 100 000 kronor

Skapad: 2017-06-21