Jag förväntar mig en bra insats

På onsdagen är bjässen Extra Fudge tillbaka på banan efter 14 månaders tävlingsuppehåll.
Segerstaplaren kastar sig direkt ut i hetluften i V86.
- Jag förväntar mig en bra insats, säger hästens tränare Timo Nurmos.

Extra Fudge (V86-4) inledde karriären som fyraåring med två raka segrar hösten 2015. I fjol fortsatte han på den inslagna vägen men efter ytterligare två fullträffar galopperade han bort sig som favorit på Solvalla. Sedan dess har hästen lyst med sin frånvaro i startlistorna.
- Han har inte haft någon stor skada utan det var småskavanker som behövde putsas till, säger Timo Nurmos.
I mitten av maj kom Extra Fudge ut i ett kvallopp och han klev runt de 2 140 meterna på 1.16,6.
- Det var jättebra, överraskande bra. Han hade bara gått ett 1.25-jobb inför det.
Hur har han tränat efter kvalet?
- Det har inte varit några konstigheter alls utan han har tränat på bra. Han har inte gått fort utan bara gått styrketräning i backen, som snabbast i 1.38 -tempo.
Hur höga tankar har du om den här hästen?
- Det är en fin häst. Han är stor och rejäl, nästan 1.70 hög och ganska kraftig, så han har behövt lite tid på sig. Det är fin gång i honom, han är fin att köra och han har bra styrka. Jag gillar honom, men hur långt det sedan räcker är svårt att säga.

Det är Eskilstuna som står värd för veckans V86-omgång och med jackpotmiljoner i potten är spelvärdet extra högt. Extra Fudge ser ut att bli stor favorit i sitt lopp, det långa uppehållet och startspår i den bakre volten till trots.
- Jag bryr mig aldrig om ifall mina hästar är favoriter eller inte men han är fin i träningen och har säkert gått framåt mycket med kvalloppet i kroppen. Jag förväntar mig en bra insats.

Skapad: 2017-06-20