Nu ska han tävla utan skor för första gången i år

Senast hade han halsinfektion så den starten är bara att glömma.
Nu ska han tävla utan skor på hovarna för första gången i år.
Det kan bli On Track Piraten som tar hem guldet i Olympiatravet.
- Om han presterar som tidigare och är i den form som jag hoppas och tror har han vissa möjligheter, säger hästens tränare Hans R Strömberg.

On Track Piraten har gått lite under radarn inför lördagens final i Olympiatravet (V75-7) på Åby. Hästen som imponerat stort hela vintern stod inte att känna igen när han senast fick segersviten bruten efter nio raka i gulddivisionen.
- Han hade en lättare halsinfektion, blodvärdena var inte riktigt bra och han var röd i halsen, berättar hästens tränare Hans R Strömberg.
Hur är statusen på honom nu?
- Han blev friskförklarad förra tisdagen och efter det har han tränat på normalt och det verkar bra allting. Han går sina normala rutinjobb?
Hur bedömer du formen?
- Det kan jag inte riktigt svara på innan han kommer ut i lopp men han känns jättebra och ligger bra i puls så jag hoppas och tror att formen ska vara bra.

När On Track Piraten är vid full vigör gör han alltid bra prestationer. Få om någon häst i eliten är lika jämn som han. Den här gången kan man dessutom förvänta sig en ännu vassare häst än normalt.
- Han ska tävla barfota runt om. Jag gjorde så förra året också när han var ner till Åby och vann den där uttagningen till Elitloppet. Det gav en extra puff så vi for prova det nu igen när han möter så fina hästar.
On Track Piraten inte bara vann det där loppet på Åby. Med nummer elva på brickan levererade han en brutal långspurt från fjärde par utvändigt och vann före forne elitloppsvinnaren Nahar och då regerande världsmästaren Papagayo E. på snabba 1.10,1 över kort distans. Även på lördag har han bakspår.
- Men spår nio är det bästa bakspåret i och med att vi har en bra startrygg i Oasis Bi. Som jag läser loppet blåser förmodligen den till ledningen och släpper till Nuncio. Sedan får vi hoppas att Piraten får en bra rygg och att någon fransman eldar på. Om Nuncio får bestämma tempot i ledningen blir det inget lopp, så vi får hoppa på lite körning.
Hur långt sträcker sig dina förhoppningar?
- Om han presterar som tidigare och är i den form som jag hoppas och tror har han vissa möjligheter. Han har mött Nuncio några gånger och aldrig slagit honom men i normal form tycker jag i alla fall att det ska ha klar platschans.

Hans R Strömberg tar med ytterligare en häst på resan från Rättvik till Mölndal utanför Göteborg, Bottnas Commandeur (V75-3) som höjt sig rejält på slutet och levererat två topprestationer.
- Han har varit jättefin och jag tror väl att det är skorycket som har gett den där riktiga kicken. Senast var han väldigt bra. Det blev omstart och han blev het och låg på men lyckades ändå avgöra på fint vis trots att det var 3 140 meter, så formen är riktigt fin på honom.
Hur ser du på hans uppgift den här gången?
- Det är ett väldigt jämnt lopp men ensam med springspår på tillägg är bra. Han ska gå barfota igen och om han trampar iväg bra och får ett fint lopp kan han också vara en ”platsrykare”, för han har höjt sig ett, kanske flera snäpp.
Det är jackpot på V75-spelet och blir man ensam om alla rätt väntar en belöning på 35 miljoner kronor. Hans R Strömbergs hästar skulle båda rensa rejält i kuponghögen...

Skapad: 2017-04-27