Lionel är inbjuden

Lionel har fått en inbjudan till Olympiatravet.
Daniel Redéns Prix d’Amerique-häst startar under lördagen i Paris och kretsen kring stjärnan ska lämna besked efter det loppet.

Det är i storloppet Prix du Bois de Vincennes som Lionel startar tillsammans med bland annat Your Highness, vilken är titelförsvarare i Olympiatravet. Lionel var trea i årets Prix d’Amerique och var även med i Prix de Paris där han blev sexa. Han har även besegrat självaste Bold Eagle tidigare vilket skedde när han vann Prix de Paris i fjol. Nu har han som första häst fått en inbjudan till Olympiatravet av Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.
– Jag har gjort en lista med toppnamn och det kändes som ett naturligt val att bjuda in Lionel, framförallt när många i Frankrike valt att tacka nej. Lionel har stått högt på listan hela tiden och är ju en av få hästar som lyckats besegra självaste Bold Eagle, säger Jon Walter Pedersen till Trav365 och fortsätter:
– Det är viktigt för oss att få med en bra häst från Norge, med tanke på att vi ligger så nära Norge och att vi alltid har mycket publik därifrån. De har sagt att det är positivt, men innan de ger något svar så vill de se Lionels lopp på Vincennes i Frankrike under lördagen. Vi får avvakta innan vi får svar tills efter det loppet, men det verkar positivt i varje fall.

Olympiatravet körs på Åbytravet den 29 april. Lördagen den 1 april körs det första uttagningsloppet vilket sker på Solvalla i V75-finalen av Gulddivisionen. Därefter körs det uttagningslopp på Jägersro 8 april, Romme 16 april och sedan Umåker 22 april. De hästar som vinner på Solvalla, Jägersro och Romme är tvingade att starta i finalen av Olympiatravet. Jon Walter Pedersen utvecklar mer för Trav365.
– Vinnaren på Umåker 22 april får däremot välja om den vill starta i Olympiatravet eller inte. Sedan är Your Highness som titelförsvarare av Olympiatravet klar. Det gör att vi kan få allt från fem till sex wildcard, om det inte är så att samma häst vinner fler än ett uttagningslopp, då får vi ju fler wildcard, säger Pedersen till Trav365 och fortsätter om ytterligare wildcard till utländska hästar som är aktuella.
– Vi har några hästar vi spånar på, men jag har lärt mig att det är viktigt att ha med oss wildcard in i uttagningsloppen, om exempelvis Nuncio inte skulle vinna sitt uttagningslopp men vara bra som tvåa så är det ju en sådan häst vi vill ha med. Vi kommer dela ut ett eller två wildcard ganska snart, men sedan vill jag spara på de övriga. Det viktiga är att de utländska hästarna får wildcard i tid, då de har längre resväg och behöver planera. Vi har en fransk häst på gaffeln, men jag vill inte avslöja vem det är ännu.

Skapad: 2017-03-24