Finnskog Fokus var omutlig efter tidig ledning

Det blev norsk dominans i det första kallblodsloppet på Vincennes.
Finnskog Fokus var omutlig efter tidig ledning och försvarade därmed segern från i fjol.
Bäste svensk blev Smedsbo Faksen som trea.

De årliga kallblodsloppen på Vincennes har i år fått ändrat schema med det första på en söndag och det andra på en torsdag. Tidigare år har det varit tvärtom.
Men det hindrade inte utgången från att bli precis densamma som i första mötet i fjol, nämligen att norske Finnskog Fokus visade sig klart tuffast.
Gunnar Austevoll körde bestämt till ledningen sedan Franck Nivard visat sig villig att släppa ifrån sig kommandot bakom snabbstartande Smedsbo Faksen.
Spelfavoriten Björs Frej och Björn Goop anslöt tidigt på utsidan, men högg i galopp knappa kilometern från mål.
Istället kom norske Milo med ett hastigt angrepp och pressade ledaren runt slutsvängen, men kunde aldrig koppla grepp och fick istället med möda rädda andrapriset mot Smedsbo Faksen.
För resten av svenska laget gick det tyngre.
B.W.Modde inkom som sjua medan Katla Kiro slutade sist av de felfria.
Återstår att se om den extra vilodagen betyder något eller om Smedsbo Faksen kan göra om bedriften från i fjol då han kom tillbaka och vann det andra loppet.
Segern för Finnskog Fokus var värd cirka 85 000 kronor och tiden blev 1.24,5/2 100 meter autostart.

Men Sverige i allmänhet och Björn Goop i synnerhet gick emellertid inte lottlösa från Vincennes.
I loppet innan satte han dit Basic som följde upp andraplatsen i Paris-debuten på bästa sätt. I en märklig tillställning där två hästar rusade i 1.12-fart långt före övriga satte Goop in attacken halvvägs in i det 2 850 meter långa loppet. Kilometern från mål ledde han klungan och i slutkurvan blev den rusande duon en munsbit för det högresta svenska stoet som även hade kraft att svara utmanande norskan This Is It sista biten. Segertiden blev snygga 1.14,0 och belöningen en kvarts miljon kronor.

Skapad: 2017-02-19