Victor A.U. imponerade

Sprinterdistans - spår 12 och årsdebut.
Victor A.U. imponerade när han inledde 2017 på bästa sätt på snabba 1.11,9.
- Han är jättefin, konstaterade tränaren och kusken Torbjörn Jansson.

Victor A.U. hade ett starkt 2016 och tjänade drygt en halv miljon kronor via fem segrar på 18 starter. Bland annat blev det en V75-seger i november som sedan följdes av ett sjättepris i V75-finalen 26 november. Därefter har vi inte sett hästen som efter vinterträning nu var redo för comeback.
Torbjörn Jansson hittade andra utvändigt från spår 12 med årsdebutanten och det höga tempot i täten passade sexåringen som hand i handske. Solvallakusken kunde vänta länge innan han attackerade och över upploppet sprintade Victor A.U. undan på lätta ben. Segertiden blev utmärkta 1.11,9 över 1640 meter, autostart.
- Han har känts otroligt fin, men det är svårt att vara optimist från spår 12, sa Torbjörn Jansson.

 

Spets och slut är en enkel sammanfattning av V86-3 där Stefan Söderkvist fick bestämma som han ville i ledningen tillsammans med Helena Burman-tränade Eldrick Boko. Segern var den elfte på 21 starter för den sexårige hingsten, som såg läcker ut med en hel del sparat över mållinjen.
Samma scenario bjöds publiken på Jägersro även i V86-5 där Napoleon C.D. dominerade från start till mål. I sulkyn satt Peter Ingves och tränar gör Petri Puro.
Även i V86-7 på Jägersro blev det seger från ledningen sedan Markus Waldmüller varit resolut när han attackerade mot spets efter ett drygt halvvarv. You Know Me höll sedan undan till fjärde raka segern, den tredje för i år. Tränar gör Conrad Lugauer.
I V86-1 bjöd Peter Untersteiner sin Thaitec på ett lopp i tredje invändigt och när sedan luckan kom 200 kvar spurtade valacken piggt till första segern på drygt ett år. Senaste besöket i vinnarcirkeln var i december 2015.

Om det handlade mycket om ledningen på Jägersro så bjöd Solvalla på betydligt mer dramatik. Titan Brodde var stor favorit i V86-4 och han satte favoritspelarna på prov genom att galoppera upprepat både i uppvärmningen och strax före loppet. När väl startbilen släppte fältet fick Örjan Kihlström en bra start från bakspår med den opolerade femåringen och kunde avancera till ledningen redan efter 400 meter. Väl i spets höll sig Titan Brodde i rätt gångart tills 550 kvar då han galopperade sedan han fått massage av Bohemianrhapsodyde som tog över ledningen. Bakom hade Dixit Rocq sparade krafter och tillsammans med Kenneth Haugstad kopplade han greppet i mitt i sista kurvan och gick undan till andra raka segern. Vinnaren tränas av Daniel Redén.
V86-6 var ett lärlings-ungdomslopp och Solvallapubliken bjöds på en rafflande avslutning där det krävdes en titt på målfotot för att skilja Svante Båths duo Deweykidumnhowe och Coffie U.N.G. åt. Segern gick till den förstnämnde som kördes av Viktor Svanstedt medan Kim Moberg fick nöja sig med andrapriset. Skrälloddset blev 35,04.
Även V86-8 bjöd på en rafflande avslutning där det länge såg ut som att segern stod mellan ledande Dreams Burn Down och Perfect Dynamite utvändigt. Men när den sistnämnde hade avgjort den duellen blandade sig plötsligt även Je T’Aime Ruinart i striden och tillsammans med Björn Goop drog han längsta strået i sin årsdebut.

Sex system med åtta rätt på V86 belönades med 930 517 kronor. Sju rätt gav 4 043 kronor och sex rätt 242 kronor.
Bland storvinnarna fanns bland annat en Harry Boy-spelare hos Ica Nära i Björna som via en insats på 144 kronor vann 998 564 kronor.
Två av systemen som vann över en miljon kronor var andelssystem. Hos Hemköp Tallboda i Linköping fick 13 andelsspelare dela på 1 364 496 kronor och hos Stora Coop Norrteljeporten fick tio andelsspelare dela på 1 049 613 kronor. Båda andelssystemen kostade 100 kronor per andel.

Skapad: 2017-02-15