Kevin Oscarsson har börjat 2017 i raketfart

Han är en av de nominerade till Årets Komet på Hästgalan efter succé 2016.
Kevin Oscarsson har även börjat 2017 i raketfart.
- Jag är jättenöjd, femte årssegern och jag har kört 25 lopp. Det har gått otroligt bra, sa 21-åringen efter V86-segern med Mr Perfection (se bild).
Ingen klarade åtta rätt på V86 och därmed väntar superjackpot nästa onsdag med 27 miljoner kronor i potten för åtta rätt.

En häst som kunde hantera det besvärliga underlaget på Solvalla var Mr Perfection som vände ut och in på fältet sista varvet i V86-4. Från sista plats i andraspår attackerade Kevin Oscarsson 800 meter från mål och fyraåringen avgjorde i fin stil.
- Det är otroligt vilket driv det är i honom, och han är långt ifrån färdig, det finns många växlar kvar. Nu börjar han förstå vad det går ut på, sa Kevin Oscarsson.
- Det är en bra häst det här. Jag körde honom i höstas och han har tagit många kliv i vinter, fortsatte 21-åringen som är en av kandidaterna till Årets Komet på Hästgalan 10 februari.
Mr Perfection tränas av pappa Jim Oscarsson.
- Jag är väldigt tacksam till alla kunder, arbetsgivare och pappa som ställer upp med så fina hästar gör att det kan komma resultat. Femte årssegern och jag har kört 25 lopp. Det har gått otroligt bra, sa Kevin Oscarsson.

 

En annan som imponerade på onsdagskvällen var Mellby Duke som även han vände ut och in på konkurrenterna i V86-7 på Åby. Efter ett avvaktande lopp i kön flög hästen fram i utgången av sista kurvan och över upploppet tillsammans med Peter Untersteiner. Det var andra raka segern för femåringen som senast vann ett V75-lopp under Winter Burst hemma i Halmstad.
V86-omgången inleddes med en skräll sedan Johan Untersteiner varit bestämd och snuvat favoriten Volontary Simplcty på ledningen med elva-oddsaren Carro’s Girl. Väl i spets försvarade sig det sexåriga stoet i pigg stil och höll undan när favoriten utmanade sista biten via open stretch.

 

Jubel för Strandqvist
Örjan Kihlström valde tredje invändigt i V86-2 med Sapajou, sedan löste det perfekt och in på upploppet avgjorde den sexårige valacken bekvämt när han tog sig förbi ledande Axel Wadd. Stig H Johansson tränar vinnaren.
V86-3 bjöd på en härlig upploppsduell där Mitos Gold utvändigt visade härlig inställning då han kämpade ner ledande favoriten Dynamite Light sista biten.
Johnny Takter satt i segersulkyn bakom fyraåringen som tränas av Tommy Strandqvist.
- Hästen gör ett heroiskt lopp, fy fan va bra han är. Han har tränat jättebra och han utvecklas hästen…det är skalle på denna. Han kan bli nyttig framöver, jublade Jägersroprofilen.

Jessica Highness, dotter till superstoet Camilla Highness (som tjänade 10,5 miljoner kronor) imponerade på Åby där hon dominerade V86-5 från spets tillsammans med Christoffer Eriksson. Det var sjunde segern i karriären för det femåriga stoet i 24:e starten
I V86-6 bjöd tio-oddsaren Dedes Mythical på en överraskning tillsammans med Sune L Nilsson. Från rygg ledaren visade det sexåriga stoet att hon bemästrade den svåra banan på Solvalla på bästa sätt när hon i lätt stil spurtade till segern.
V86-omgången avslutades med knapp men säker spetsseger för Gigant Proud tillsammans med sin tränare Mattias Djuse.

Skapad: 2017-01-18