Vad väljer Vercruysse?

På tisdagen florerade ryktet att franske toppkusken Pierre Vercruysse väljer bort fjolårstrean Oasis Bi till fördel för Call Me Keeper i Prix d’Amerique.
- Så länge han inte har sagt något till oss är det han som kör som det är tänkt, säger Oasis Bis tränare Stefan P Pettersson.

Pierre Vercruysse satt i sulkyn när Mantorphästen Oasis Bi förra året knep tredjeplatsen bakom Bold Eagle och Timoko i Prix d’Amerique. Planen är att han ska köra hästen även i årets upplaga 29 januari och han skötte tömmarna när hästen i söndags genrepade med en åttondeplats i Prix de Belgique. Men obekräftade rykten gör nu gällande att Vercruysse har ändrat sig och istället kommer att köra en annan svensk häst, Daniel Redén-tränade Call Me Keeper.
- Jag har också hört ryktet men så länge han inte hör av sig till oss kan vi inte bry oss om det. Hör han av sig får vi ta ställning till det då men just nu kör han som det är tänkt, säger Stefan P Pettersson.
Så du har inte börjat fundera på en alternativ kusk?
- Inte det minsta! Men så här är det; det finns ganska få hästar som kan vara med i det här loppet men det finns väldigt många drivers som inte är upptagna, så det här är inget bekymmer på jorden.

Stefan P Pettersson kom hem från Frankrike på tisdagskvällen. Oasis Bi fick stanna kvar i tränarkollegan Jörgen Westholms borg på den stora träningsanläggningen Grosbois.
- Vi var nöjda med hästen i söndags efter de förutsättningar som var. Han tömde sig men återhämtade sig fort. Det var lite för mycket vatten i banan och för tungsprunget för att passa honom som bäst men vi var helt nöjda med vår häst.
Hur bedömer du Oasis Bi i dag jämfört med för ett år sedan?
- Jag tror att han är lika bra som förra året. Han gick som vi förväntade oss i söndags. Han var bara med för att få ett lopp i kroppen och fick den genomkörare som det var tänkt.
Hur ser dagarna fram till Prix d’Amerique ut nu?
- Vi har en tjej på plats som tar hand om honom och sedan åker vi ner och kör lite jobb med honom. Förberedelserna blir precis likadana som förra året.
Hur känns det att ladda upp inför ett nytt Prix d’Amerique?
- Det är helt fantastiskt! Träningsanläggningen, Vincennes, hästarna han ska möta och hur han är själv…allt är helt fantastiskt!

Skapad: 2017-01-17