Support Justice slutar tävla

Den norske stjärnhästen Support Justice slutar tävla.
Han har problem med slitna kotor och nu väntar en karriär som avelshingst.
– Det är inte rätt mot hästen att fortsätta, säger tränaren Geir Vegard Gundersen till tgn.no.

Det är för den norska tidningen tgn.no som Geir Vegard Gundersen meddelar sitt beslut på tisdagen. Karriären är över för en av Norges bästa hästar genom tiderna.
– Han har problem med en framkota. Det är sju månader sedan senaste starten och vi har gett honom tid så att kotan ska bli bra, men problemen dyker upp igen. Han tål inte den belastningen som krävs för att komma tillbaka till den nivån han hör hemma, säger Geir Vegard Gundersen till tgno.no.
Den åttaårige hingsten har sprungit in 8,6 miljoner kronor, tagit rekordet 1.10,2 över 1600 meter och vunnit flertalet storlopp. Han slog igenom som fyraåring och vann både Jarlsberg Grand Prix och Derbyt. Som femåring fick han sitt internationella genombrott och tog hem Jubileumspokalen på Solvalla och Europamästerskapet för femåringar på Vincennes i imponerande stil. Som äldre vann Support Justice bland annat Åby Stora Pris.
– Det har varit många stora ögonblick i hans karriär, men det känns som att segern i Derbyt är den största, säger Gundersen som även meddelar att till våren blir det full satsning på aveln.

Skapad: 2017-01-17