Det är som en saga

Propulsion och Lionel var inkvalade till Prix d’Amerique sedan tidigare.
I Prix de Belgique fixade även stallkamraterna Call Me Keeper och Wild Honey biljett till världens tuffaste travlopp.
- Det är galet. Det går inte förklara… det är som en saga, sa Solvallatränaren Daniel Redén.

Söndagen började med beskedet att Daniel Redéns stjärna Propulsion var tjock i ett bakben och struken ur Prix de Belgique. Trots det blev det Daniel Redéns hästar som dominerade på den svarta kolstybben i Paris. Call Me Keeper slutade tvåa och Wild Honey trea bakom skrällen Briac Dark och de tre hästarna kvitterade därmed ur varsin biljett till Prix d’Amerique om 14 dagar.
Det innebär att Daniel Redén har fyra hästar i världens tuffaste travlopp!
- Det går inte förklara… det är som en saga. Det händer så mycket hela tiden, jag tror jag haft tio kameror på mig, men det är bara att vara glad, tacksam och ödmjuk, sa Daniel Redén som var bubblande glad efter Prix de Belgique.
Call Me Keeper var inblandad i många positionsbyten och kom in på upploppet i ledningen tillsammans med kusken Björn Goop.
- Han gör det otroligt bra, han fick inget lätt lopp med mycket positionsbyten och starta tre veckor i rad. Han gjorde ett skitbra lopp och kommer att vara bättre nu när han får ta två veckor, sa Daniel Redén.

Wild Honey, som debuterade på Vincennes, spurtade sylvasst i händerna på franske kusken Franck Nivard till tredjepriset.
- Wild Honey flög ju fram. Hon visade att hon är den hästen hon är. Hon har att göra i det loppet också, sa Daniel Redén och syftade på Prix d’Amerique.
Solvallatränaren hade ytterligare två hästar med i Prix de Belgique och Lionel slutade fyra och Trinity Zet sexa. Succe var ordet!
Stefan P Petterssons Oasis Bi, som i fjol var trea i Prix d’Amerique, kom i mål som åtta utanför prispengarna tillsammans med Pierre Vercruysse. Mantorptränaren lät lite låg i intervjun i programmet V64 med Grand Slam i TV12.
- Han är inte som bäst med det här underlaget. Hoppas på bra väder och att han går framåt om två veckor. Han gjorde vad han kunde på det här underlaget. Vi är lite besvikna, men inte för deppiga, sa Stefan P Pettersson.
Jörgen Westholms Rocky Winner var nia i mål tillsammans med Dominik Locqueneux.
Segraren Briac Dark belönades med en dryg halv miljon kronor. Segertiden blev 1.13,8 över distansen 2 850 meter.
Följande 13 hästar är inkvalade till Prix d’Amerique: Anna Mix (Franck Leblanc), Belina Josselyn (Jean-Michel Bazire), Bold Eagle (Sébastien Gurato), Booster Winner (Sébastien Gurato), Briac Dark (Thierry Duvaldestin), Call Me Keeper (Daniel Redén), Lionel (Daniel Redén), Princess Grif (Philippe Billard), Propulsion (Daniel Redén), Timoko (Richard Westerink), Treasure Kronos (Jerry Riordan), Voltigeur de Myrt (Roberto Donati) och Wild Honey (Daniel Redén).
Totalt 18 hästar får vara med i Prix d’Amerique och övriga platser delas ut via prispengar.

Skapad: 2017-01-15