Vägen till ledningen ligger öppen för Mulligan

Spelarkollektivet tillmäter Replay Pellini bäst segerchans.
Men hästens tränare tror på lika goda möjligheter med två skrällbud.
- Det är hugget som stucket mellan Mulligan, Replay Pellini och Young Farmer, säger Thomas Uhrberg inför lördagens V75-omgång.

Thomas Uhrberg laddar med sex hästar inom V75 när hans hemmabana Jägersro på lördagen arrangerar tävlingarna. Replay Pellini (V75-5) är den i sextetten som får klart störst förtroende av både tipsexperter och spelare.
- Han har skaplig chans, säger Uhrberg om hästen, som med nummer fyra på brickan har framspår bakom startbilen för första gången i karriären.
- Jag har inte riktigt koll på hur fort han kan öppna i lopp men han har tränat lite bakom bilen tidigare och han är snabb i benen så jag tror att han är rätt så bra ut.
Replay Pellini var påpassad av V75-spelarna även i sin senaste start men då fick han nöja sig med femteplatsen sedan han hamnat i femte par utvändigt.
- Jag hade väl hoppats på lite mer men vi förlorade det loppet de första 200 meterna när vi hamnade alldeles för långt bak i dåligt tempo. Sedan var han faktiskt inte så långt efter vid målgång.
Från spår ett i samma lopp som Replay Pellini startar stallkamraten Quattro Töll och Thomas Uhrberg är inte främmande för att han kan vara med och slåss om segern.
- Han har startat mer kontinuerligt och har formen absolut på topp. Jag tycker i grund och botten att Replay är något bättre men form slår klass och Quattro Töll har ett väldigt bra läge.
Att Quattro Töll ska svara upp ledningen tror emellertid inte hans tränare.
- Han tog ledningen senast, men jag skulle bli lite förvånad om han gör det igen för han öppnade på absolut max senast och jag tror inte att det var någon riktig raket med.

Thomas Uhrberg tror att hans toppsto Playing Tua (V75-3) får det tufft i gulddivisionen men han har desto större förhoppningar på ett annat sto. Från springspår ligger vägen mot ledningen öppen för Mulligan(se bild) i V75-avslutningen.
- Hon har fått ett lopp i kroppen nu och det tror jag är ganska nyttigt för henne. Kommer jag till ledningen så kommer jag att prova där. Spetsmöjligheten tror jag är ganska god men jag har ingen koll på hur Peters häst (Sangria Night) är ut, jag vet bara att min är ganska snabb.
Mulligan gjorde senast första starten på över två månader och spurtade då starkt till tredjeplatsen.
- Hon hade lite otur där och fick en väldigt trött rygg 500-600 kvar som hon var tvungen att runda. På grund av det kom hästarna som var före henne i mål ut från invändigt läge. Men hon gick bra utan att vara helt på topp och jag hoppas att hon är ännu lite bättre den här gången.
Thomas Uhrberg höjer även ett varningens finger för sin andra häst i loppet, jätterysaren Kendra Silvio.
- Hon är så klart ett riktigt långskott men jag tycker att hon gick väldigt bra i första starten för oss. Dels var det lång distans vilket hon är ovan vid och hon fick attackera tidigt och gjorde ett bra lopp. Får hon rygg på ledaren här och lucka till slut så tror jag faktiskt att hon kan vara med där framme.

Young Farmer (V75-4) är också en häst som kan få utdelningen att dra i höjden. Senast slutade han tvåa i V75 bakom segermaskinen Master Crowe och Thomas Uhrberg tror på sin häst.
- Han var nära segern senast trots att det var för honom lite får lågt tempo. Han är väldigt uppåt i jobben så jag tror en del på honom också.
Det är voltstart i loppet och med spår åtta inleder Young Farmer i rygg på startsnabbe Flo Rida Sea.
- Jag vet inte om han klarar att hålla den ryggen. Jag tror bara att jag har kört honom i voltstart två gånger – en galopp och en gång gick han iväg från tillägg. Han är beroende av tempo men han är inte direkt beroende av några smygresor.

Skapad: 2017-01-13