Bakker tog en trippel

Holländske kusken Robin Bakker hade en lyckad kväll i Halmstad.
Det blev tre segrar med både överraskningar och storfavoriter där triumferna med Ninetta Boko och Fly Equos Jet togs i kvalen till i unghästserien Breeders Crown.
– Det var en blöt kväll men jag vann tre lopp så det var mycket bra! sa lergubben Bakker i ösregnet där 8 rätt på V86® delade ut över en halv miljon kronor.

Halmstadstravet var för ovanlighetens skull en av skådeplatserna för V86® på onsdagskvällen.
Solvalla delade omgången med västkustbanan där en av de sista kvalomgångarna
i unghästserien Breeders Crown kördes. Det handlade om fyra Breeders-lopp där de fyra första hästarna kvalificerade sig för semifinalerna på Solvalla söndagen 3 november.
Holländaren Robin Bakker hjälpte Paul Hagoort till två tränarsegrar den här kvällen. Efter att först ha lotsat in skrällen (nioprocent på V86) Mud Hill till seger på målfoto i ett ”vanligt lopp” i V86-3 var det dags för betydligt mera allvarsamma uppgifter.
I Breeders' Crown för treåriga hingstar och valacker var Paul Hagoorts Fly Equos Jet favoriten att slå och det blev också en kassaskåpssäker seger tillsammans med Robin Bakker efter tidig ledning.
Italienfödde Fly Equos Jet tog nu sin sjunde seger i elfte starten. Detta som kvällens största favorit. En stark 72-procentare på V86.

Skapad: 2024-09-11