Melander hoppas på en lösning med flyg

Det är tre och en halv månad kvar till Elitloppet.
Marcus Melander hoppas på en lösning med flyg för att kunna starta sin superstjärna Gimpanzee.
Något direktflyg mellan USA och Sverige blir det inte men däremot är det klart med flyg mellan New York och Liege.
– Vi hoppas att det ska lösa sig med flyg även från Liege, säger Melander till Travronden.

Det är sedan tidigare klart med flygrutten mellan New York och belgiska Liege för tänkbara elitloppshästar. Men för att Marcus Melander ska starta sin segermaskin Gimpanzee vill han även ha flyg från Belgien till Sverige.
– Det är inte aktuellt för oss att åka bil från Belgien. Vi hoppas att det ska lösa sig med flyg även från Liege. Vi har bra surr med Solvalla. Sedan måste hästen vara i ordning också, säger Marus Melander till Travronden.
– Skulle det lösa sig med flyget tror jag att Gimpanzee kvalar i början av april. Skulle det bli så att det inte löser sig med resa till Sverige kommer han nog att komma igång lite senare på säsongen.

Solvallas sportchef Anders Malmrot bekräftar att flyget över Atlanten till Belgien är klart, och att man jobbar på att även lösa den sista transportsträckan till Sverige.
– Vi har ett plan till Liege bokat och sedan jobbar vi på andra bitar. Vi hoppas att kunna nå en lösning därifrån. Det är något vi håller på och diskuterar nu, säger Malmrot till Travronden.

Skapad: 2020-02-11