Järvsöfaks och From Above kommer

Klappa Järvsöfaks eller ta en selfie med From Above.
I samband med Elitloppet så bjuder Solvalla sin publik på en unik möjlighet att träffa två av travsportens största hjältar på nära håll.

I år ska elitloppsfestligheterna börja redan utanför Solvallas grindar.
Det avslöjade elitloppsgeneral Anders Malmrot under en direktsändning från banan under tisdagseftermiddagen.
- Vi har tittat lite på landskamper och kommit fram till att prova ett nytt grepp. Det blir en ”Fan Zone” där man ska ha något att göra innan man kommer in på själva arenan. På lördag kommer vi att ta dit From Above, förutom ett tält med andra aktiva.
- På söndagen kommer Järvsöfaks att stå i huvudentrén mellan klockan 09.00 och 11.00. Det kommer att finnas att möjligheter att klappa hästarna och ta selfies. Jag känner starkt för det här och tror att det kommer att bli jättebra.

Idag 21-årige From Above vann Elitloppet 2003 och blev då historisk som den förste och hittills enda häst att ta hem Sveriges tre största lopp, Svenskt Travkriterium, Svenskt Travderby och Elitloppet.
Fyra år äldre Järvsöfaks är tidernas särklassigt mest meriterade kallblodstravare och slog alla tänkbara rekord under en makalös karriär som slutade med drygt 21 miljoner kronor intjänat och otroliga 201 segrar.

Skapad: 2019-05-14