Går det att köra barfota på lördag?

Vinterns barfotaförbudet är över och landets travtränare rycker skor till höger och vänster.
Men går det att köra barfota när V75 på lördagen avgörs på Färjestad.
Det tror inte hemmaprofilen Mikael J Andersson.
- De är jäkligt duktiga om de får till en barfotabana, säger han.

Plusgrader och blötsnö ena dagen. Frysgrader den andra. Den här årstiden är utmanande för banarbetarna på travovalerna och med tanke på väderleken tror Mikael J Andersson att det kan bli svårt att tävla hästarna utan skor när V75-cirkusen kommer till Karlstad.
- Det har kommit blötsnö och det ska fortsätta med det och sedan ska det frysa på. Banan kommer väl vara körbar men jag tror att det kan bli svårt att få någon riktig ordning på den.

Krävs det skor på hovarna är det inget som missgynnar duon som Mikael J Andersson kör inom V75-spelet. Pär Hedberg-tränade toppstoet Southwind Feji (V75-2) har tagit 18 av 20 segrar med skor. Är det något som oroar för hennes del är det att hon inte har visat någon blixtrande form i sina senaste starter.
- Hon kanske inte har varit riktigt så bra som hon har varit tidigare men sitter formen bara lite så måste jag så klart tro att vi kan vinna. Det är 40 meters tillägg och det är alltid tufft att ta in men häst mot häst är hon bästa hästen i loppet.

Mikael J Andersson tränar själv Alize Katzner (V75-5) som ståtar med två raka segrar. Totalt har hon vunnit fyra lopp och varje gång har hon haft skor på hovarna.
- Hon är tippad sist överallt och det tycker jag inte att hon ska vara. Hon har avgjort kanonbra två gånger i rad. I och för sig i lite enklare gäng men senast skulle det vara bra hästar med och de bara blåste hon till. Med en smyglöpning kan hon vara trea-fyra.

Skapad: 2019-03-08