Harry Haythrow slutar

Harry Haythrow - namnet känns igen.
Halmstadhästen som varit en följetong på lördagarna med 103 starter på V75 slutar nu tävla.

Efter 145 starter i karriären – varav 103 på V75 – faller Harry Haythrow för travets ålders gräns. Tolv år gammal gjorde hästen sin sista start på lördagen.
Hästen slutade oplacerad i gulddivisionen på Jägersro och tas nu ur tävling. På nyårsdagen är stjärnan från Halmstad för gammal för att tävla i Sverige.
- Det känns vemodigt, det gör det. Vi har levt i en liten drömvärld de sista sju-åtta åren med honom då vi har kunnat åka runt och tävla med en häst på V75 var och varannan vecka, så det känns lite konstigt när det tar slut. Det är rätt långsökt att vi ska få fram en sådan här häst igen, säger Halmstadsamatören Johnny Johansson till Aftonbladet.
Johnny Johansson tränar hästen tillsammans med sin vän Benno Karlsson.
Harry Haythrow tjänade nästan fem miljoner kronor (4 935 021 kronor) under sin framgångsrika karriär och har varit en av de populäraste fyrbenta profilerna i Sverige på senare år genom sitt flitiga tävlande på V75.

I oktober 2013 blev Harry Haythrow första häst att nå 50 raka starter på V75. Sviten bröts nästan två år senare efter 69 raka V75-starter. Totalt blev det 103 framträdanden i travets elitserie.
- Han kommer få fortsätta träna faktiskt, vi har en annan häst som behöver lite sparring, och sedan blir han gårdshäst här hemma. Eventuellt kommer vi börja rida honom, han har aldrig ridits innan. Men han kommer vara kvar hos oss hela tiden, säger Johnny Johansson till Aftonbladet.

Skapad: 2018-12-04