En favorit som höll var Heavy Sound

Sju klarade sju rätt och vann 9,5 miljoner kronor på V75 – trots att tre av sju favoriter vann.
Och nu väntar en multijackpot nästa lördag med chans på över 111 miljoner kronor till en ensam vinnare. I så fall tidernas största V75-vinst.

Det är lite av V75-hysteri i Sverige och i väntan på nästa lördags multijackot i Eskilstuna lockade 69 miljoner kronor i lördagens dubbeljackpot på Rommetravet.
V75-omgången bjöd på en blandning favoritsegrar och rejäla skrällar och när krutröken lagt sig på Rommetravet fanns sju vinnare med sju rätt. Utdelningen på sju rätt blev 9 583 405 kronor.
Ett av de vinnande systemet var ett Harry Boy-system inlämnat hos Hemköp i Hedemora och kostade 192 kronor. Vinsten blev totalt 9 719 781 kronor.
Fyra miljonvinnare hade lämnat in via ATG.se i Uppsala, Gävleborg, Södermanland och Västernorrland, övriga två hade lämnat in hos Tre-T Butiken i Västervik och i Tyskland.

 

En favorit som höll var Heavy Sound, unghäststjärnan som på allvar kommit tillbaka som sexåring efter ett mellanår som femåring. Heavyu Sound var till exempel tvåa i derbyt 2016 bakom Readly Express. Tidigare i år tackade kretsen kring hästen nej till Elitloppet trots att hästen kvalade in via seger i Prins Daniels lopp i Gävle på snabba 1.09,2.
På lördagen var Heavy Sound stor favorit i gulddivisionen på Rommetravet och sedan Kenneth Haugstad tidigt kört till spets var det bara en formsak innan årets fjärde seger i högsta klassen på V75 var ett faktum.
Segertiden 1.10,4 över 1640 meter autostart var dessutom tangerat banrekord på Rommetravet
- Det såg väldigt bra ut, det måste jag säga. Vi får se om det blir någon final eller om han får vinterträna efter det här, så siktar vi på nästa år, sa tränaren Daniel Redén.
Kenneth Haugstad har kört Heavy Sound i hästen samtliga 39 starter i karriären som genererat drygt 7,4 miljoner kronor. Kusken var mycket nöjd efter segern som var värd 200 000 kronor, men sa att hästen ändå inte var som bäst för dagen.
- Han var okej. Han var inte lika fin som senast, men han har tävlat hårt nu den här säsongen och gått mot tuffa hästar hela tiden så han har lov att bli sliten. Han vann sin fjärde gulddivision i år och det tycker jag är helt otroligt, helt fantastiskt bra.
- Han öppnade väldigt bra i dag, sen var det rätt så lugnt tycker jag. Jag tycker att han tagit ett fruktansvärt steg den här säsongen, jag hade aldrig drömt om att han skulle bli så här bra. Ett snäpp till så ska de få åka...

 

Dalahästen On Track Piraten var också en favorit som höll inom V75-spelet och Hans R Strömbergs stjärna befäste sin position som tidernas segerrikaste varmblod på V75 när han hade lekstuga i V75-avslutningen. Lördagens seger var V75-seger nummer 29.
- Jag sa efter värmningen att i dag skulle han nästan varit med i guld, han hade bollat med dem där också, han var så jäkla fin. Det är en fantastisk kuse, jag är full av beundran, sa tränaren Hans R Strömberg.
Kometkusken Rikard N Skoglund körde On Track Piraten för första gången och även han var full av beundran för den tioårige valacken.
- När jag tog ut honom växlade han dem på några steg, det är en enorm individ.
Favoritseger blev det även i V75-inledningen där hemmatränaren Nicklas Westerholm infriade spelarnas förtroende tillsammans med Xanthis Brazil. Det var andra raka segern i ny regi för den femårige valacken som avgjorde på styrka.

 

I övrigt handlade det om skrällar. I V75-2 kunde Timo Nurmos räkna in en dubbelseger och först i mål var 11-oddsaren Roheryn som tog tredje raka segern på V75 och fjärde V75-segern i år. Jorma Kontio anföll från andra utvändigt på sista bortre långsidan och in mot upploppet kopplade det sexåriga stoet greppet och vann före stallkamraten Hawk Cliff som spurtade bra utan att hota. Storfavoriten Ural fick nöja sig med fjärdepriset.
V75-4 var ett kallblodslopp och bjöd på en riktig smällkaramell då 53-oddsaren Sippson gjorde grovjobbet själv utvändigt om ledaren sista varvet och vann tillsammans med Ulf Eriksson. Rättvikamatören Lars Rosén tränar.
- Fantastiskt bra både för mig och för ägarna och för sporten; att en liten amatör kan få fram en häst som duger på V75 - och så här lite på hemmaplan i Dalarna också.

V75-5 bjöd på lördagens häftigaste upplopp och det krävdes en extra koll på målfotot för att skilja jätteskrällen Radagast och favoriten Global Unprotected. De båda duellanterna satt sjunde och åttonde utvändigt varvet kvar och båda svarade för en sylvassa avslutning.
Nosen först hade 39-oddsaren Radagast, hemmahästen kördes av Oskar J Andersson och tränas av Fredrik Tengstad.
V75-5 är alltid Top 7 och en enda spelare lyckades pricka in de sju första i mål. Systemet, som var inlämnat i Halland på ATG.se, kostade 480 kronor och belöningen blev 937 311 kronor.
Även i V75-6 bjöds V75-publiken på ett högdramatiskt upplopp där 14-oddsaren Speedy Foxy Vicane spurtade sylvasst och hann förbi Chief Orlando och Knifetown Winner som krokade ihop 30 meter före mål. I segersulkyn satt Kim Eriksson och tränar gör Vaggerydamatören David Källgren.

Skapad: 2018-11-03