Masterglide är min bästa chans

Halmstad är värd för veckans GS75 och hemmatränaren Peter Untersteiner har laddat.
Totalt selar stallet ut sju hästar inom GS75-spelet.
- Förhoppningsvis kommer vi till ledningen och då står vi emot länge. Masterglide är min bästa chans inom GS75.

Peter Untersteiner är landets segerrikaste tränare i Sverige 2018 och till och med 1 november har stallets hästar segerdefilerat 201 gånger. Segerprocenten ligger på 19,3.
Totalt har stallets hästar travat in drygt 26,7 miljoner kronor.
Som kusk ligger Peter Untersteiner sexa, både när det gäller antal segrar och i penningligan, med 163 segrar och drygt 20,8 miljoner kronor inkört.
Inför söndagens GS75 på hemmaplan har Peter Untersteiner sju hästar från egna stallet till start och han kör fem av dem själv.
Så här säger Halmstadtränaren om chanserna:
- 2 Call It Magic (GS75-1) har inte visat något av värde på sistone och jag får ligga lågt tills hon bevisat motsatsen.
- 3 Blanche (GS75-3) har nyttig form och fick ett bra läge. Om banan blir bra tar jag av alla skorna. Det blir jänkarvagn oavsett bana.
- 1 Bellflower Wine (GS75-4) går bra i varenda start och vann senaste loppet på Halmstad. Peter Ingves tyckte att hon gick helt okej i skymundan på Solvalla senast. Barfota runt om för första gången känns intressant.
- 4 Global Tendency (GS75-5) var ute i ett lärlingslopp på V75 och Henriette Larsen tyckte att hon kändes bra. Med rätt lopp kan hon vara med där framme.

GS75 är ett lärlingslopp och Klas Olsson och Peter Zadel får chansen att visa upp sig för en större publik.
- 2 Lucky Babe (GS75-6) går bra för dagen och tränar fint. Hon fick ett bra spår och vinner lopp när som helst, säger Peter Untersteiner.
- 10 Bo Kenneth (GS75-6) hänger mest med för dagen och har inte det där lilla extra just nu. Vi får inrikta oss på att plocka pengar.
Av stallets sju starthästar inom GS75-spelet har Peter Untersteiner kanske sparat det bästa till sist. Enligt statistiken, seger i nästan var femte start för stallet, ska det bli åtminstone en seger på söndagen.
- 3 Masterglide (GS75-7) känns bra i jobben och fick ett intressant spår. Förhoppningsvis kommer vi till ledningen och då står vi emot länge. Målet är att köra barfota runt om och Masterglide är min bästa chans inom GS75.

Skapad: 2018-11-03