Catch my Love gjorde Goop Jr historisk

Björn Goop fick en minnesvärd kväll i regnet på Mantorptravet på måndagen.
Junior passerade sin pappa Olle i antal segrar i karriären och står nu på 6746 segrar.
- För mig är han ändå mycket bättre än vad jag är - han har varit med i så många år och gjort det så otroligt bra, sa Björn som även vann finalen av treåringsloppet Sikta Mot Stjärnorna med stallets Fanny Chenal.

Björn Goop tangerade pappa Olles notering 6745 segrar på Mantorptravet på måndagen då stallets Fanny Chenal slog hingstarna i finalen av treåringsloppet Sikta Mot Stjärnorna.
I loppet efter satte han dit Mantorptränaren Tomasz Wisniewskis Catch my Love(se bild)  – och blev historisk.
Finländaren Jorma Kontio är med sina drygt 10 600 segrar med marginal Nordens segerrikaste kusk. Björn Goop är Sveriges segerrikaste kusk.
- Ja, det är många segrar. Men vi pratar faktiskt inte alls så mycket om segrar hemma, vi har annat att prata om. Även om jag gick om nu är Olle ändå mycket bättre än vad jag är med tanke på den karriär han haft. Han är världens snällasta pappa som alltid stöttat och inspirerat mig och gett mig fria händer att prova mig fram som kusk och tränare, sa Björn Goop.

I ett pressutskick från Svensk Travsport uttalar sig pappa Olle om att han är tvåa i familjen räknat i segrar.
- Jag är gladare när Björn vinner! Det känns fantastiskt med alla stora segrar Björn tar och på det sätt han driver den omfattande tränarverksamheten på. Jämfört med min karriär? Björn är mer utbildad men det är svårt att jämföra. Jag verkade i en annan tid med andra förhållanden. Tänk att han en gång var på väg till högskolan i Stockholm, men ändrade sig en vecka innan och valde travet, säger Olle Goop i pressmeddelandet.
Enligt Svensk Travsport leds maratontabellen för kuskar av Jorma Kontio med över 10 600 segrar. Därefter följer Björn Goop och Olle Goop med 6746, respektive 6745 segrar.
Över 6 000 segrar har även Åke Svanstedt, Örjan Kihlström och Stig H Johansson.

Skapad: 2018-10-08