Hamre vet inte vem som är bästa chansen

Norges vinstrikaste tränare år efter år.
En följetong på V75 i hemlandet.
Frode Hamre kan inte sätta fingret på vem som är bästa chansen av de sju hästar han har till start på torsdag då V75 avgörs i Norge.

Det är V75-maraton i veckan med tävlingar onsdag till lördag – ATG:s satsning V75 Summer Heat
På lördag väntar en multijackpot på V75 på Bergsåker där spelbolaget kalkylerar med att en ensam vinnare kan dra hem minst 50 miljoner kronor.
Om det ska bli mer beror på om det växlas ut ytterligare jackpotpengar i veckan.
Torsdagens V75-tävlingar avgörs i Norge och huvudstadsbanan Bjerke.
Norges ledande tränare Frode Hamre har välfyllda stall och selar ut sju hästar inom V75-ramen.
- Det är många som är segeraktuella, säger han.

Frode Hamre kommenterar sina möjligheter till norska Equus:
- Jag har tre hästar till start i V75-1 och jag räknar dem som ganska jämnbördiga. 1 Rapide Frecel levererade karriären bästa lopp senast från dödens. Han är snabb ut och kommer vi till ledningen provar jag att köra där. Trots att han möter tuffare hästar den här gången tycker jag att han är segeraktuell.
- 2 Orlando Knick har dragit ett perfekt spår eftersom han inte är den snabbaste den första biten. Han går till mål som man säger, och kommer att passera många i slutet. Han är inte utan möjligheter här.
- 9 Spicy Challenger är i sitt livs form. Når inte ledningen nu så klart men kan få en fin resa och det ut att kunna bli tempo på loppet också. Även han går maximalt utrustad och ska räknas lika mycket som mina övriga i loppet, säger Frode Hamre till Equus.
I V75-3 är det lång distans som gäller. 2 Going Transs R. var bra då han vann just över 2640 meter i mitten av juni. Chansen?
- Ja, han har ju visat att han behärskar distansen. Going Transs R. tränar bra efter en paus. Spåret är perfekt, och han ska gå utan skor fram och med jänkarvagn. Jag hoppas och tror att han är bland de tre, och han ska med på kupongen.
En häst från Holland gör första starten hos dig i V75-4. Vad säger du om den?
- 4 Humble Hill har bra kapacitet. Men det är en stor tung typ som förmodligen behöver det här loppet i kroppen för att komma i form. Han ska likväl betraktas som outsider. 9 Harley D.E. i samma lopp underpresterade senast då han hämmades av en hovspricka. Han är frisk nu men bakspåret gör det hela chansartat. Han är dock bra nog för att vinna med klaff.
I V75-5 gör högsta klassens kallblod upp över 1609 meter,1 Ingbest har ett bra läge.
- Hästen vann lätt från dödspositionen i Drammen och verkade fin i fredagens jobb. Barfota senast, nu blir det skor på. Han kommer troligen att bli överflyglad av 3 Särpefanten, och det gör det chansartat. Han är platsaktuell och även värd ett streck på V75-kupongen.
Slutligen gör några ur Norges varmblodselit upp (V75-7) över den engelska milen. 7 Donatomite vinner ofta, sju segrar i fjol och fyra förstaplatser på nio starter i år.
- Donatomite fick ett tufft lopp senast och blev trött. Han hade inte sin bästa dag heller. Han trivs med hög fart hela vägen, och det kommer att bli en offensiv satsning. Kort distans är ett plus och han är en av flera som kan vinna det här öppna loppet, säger Frode Hamre till Equus.

Skapad: 2018-08-21