Platon Face vann i utklassningsstil

Harpersvinnaren fortsätter övertyga.
På lördagen tog Lutfi Kolgjinis Platon Face sin femte raka seger när han vann Axevallalöpning i utklassningsstil på Axevallatravet.
- Hästen är i sån harmoni och sån enorm styrka han har, berömde kusken Adrian Kolgjini.

Hans R Strömberg tog hand om ledningen med On Track Piraten men släppte villigt när Adrian Kolgjini körde upp utvändigt. Väl i spets skapade Platon Face en lucka till övriga fältet och öppnade första varvet på kilometertiden 1.13,0. Ingen av konkurrenterna mäktade med att jaga ifatt Platon Face som enkelt kunde bärga sin femte raka seger.
- Pappa kallade honom för Nahar när han var två år. Han visste att kapaciteten fanns där och att det kommer ta väldigt lång tid. Han har ju strulat mesta delen av sin karriär, det är nu de senaste fem starterna som han har fått polletten har trillat ned, sa segerkusken som även blickade fram mot nästa uppgift i Åbys Stora Pris.
- Det känns inte som att det är tomt heller, det är växlar sparade. Vi har inte provat att rycka tussarna på honom och han har bakskorna kvar.
Favoriten Call Me Keeper slutade tvåa efter ett tufft lopp i första positionen utvändigt.
- Vi får ta med oss att hästen var väldigt bra och att han fungerade i jänkarvagn, sa tränaren Daniel Redén efteråt.

 

Trippeltravet är i full gång på Axevalla och gladast på lördagen var hemmatränaren Pär Hedberg när Southwind Feji tog sin 18:e seger i 23:e starten. Femåringen syntes inte till alls under loppets gång men när det var 200 meter kvar satsade Mikael J Andersson allt på ett kort och Southwind Feji stod för en strålande avslutning när hon rundade hela fältet.
- Det var otroligt, som hon gick. Hon bara krigade och krigade hela vägen in, nej det var häftigt, sa en segerrusig tränare som sammanfattade sina känslor kort och koncist.
- Det här var riktigt skönt alltså.
En annan lycklig vinnare var Anna Isabelle Karlsson som bjöd på en härlig segergest när Rafiki Fri spurtade ned konkurrenterna i lärlingsloppet. William Ekberg höll i taktpinnen med Joie Au Coeur H.C. men in i sista sväng attackerade flera hästar i tredje- och fjärdespår. Oboy C.D. hade övertaget in på upploppet men när Rafiki Fri kom farande var alla andra chanslösa.
- Jag är så himla glad, fy fan vad kul. Det var vår tur nu. Han blir lätt störd och får köras för att det ska fungera för honom och i dag fungerade allt, sa en lättad Anna Isabelle Karlsson medan tränaren Hans Karlsson firande hemma i tv-soffan.

Victory Kåsgård tog hem bronsdivisionen i övertygande stil. Flemming Jensen fick en perfekt start och laddade förbi favoriten Araw Hoss i första sväng. Därifrån var det öppet mål för det danska ekipaget. Waikiki Silvio fällde också favoriterna i klass II-loppet. Karl Sjöhammar ledde loppet igenom men fick se sig besegrad när Björn Goop måttade in sin egentränade fyraåring. I silverdivisionen bjöds det på en rejäl skräll i form av Zoko Lane som tog årets första seger och därmed bidrog till en hög utdelning på V75. Thomas Uhrberg körde enprocentaren som tränas av Roger Persson.
En favorit som infriades var Timo Nurmos Roheryn som hade Jorma Kontio i sulkyn. Trots en tuff resa utvändigt ledaren höll sexåringen undan för en snabbt avslutande Yankee Boy i klass I-loppet.

Skapad: 2018-07-21